Sabah

İmardan 19 milyar liralık kaynak

-

✸ E-devlet şifresi

✸ Geçerli bir cep telefonu numarası ve e-posta adresi

✸ Beyan edilecek yapının adresi ✸ Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

✸ Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (metrekare) ✸ Konut ve ticari birim sayısı ✸ Emlak vergisi birim değeri ✸ Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (Metrekare)

✸ Yapı sınıfı

✸ İmar mevzuatına aykırılığı­n tarif edilmesi

✸ Yapıyı ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf

genelindek­i 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi planlanan ve İmar Barışı olarak bilinen ‘Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular 15 Haziran’da bitiyor. Edinilen bilgilere göre, İmar Barışı kapsamında kapsamında devletin kasasına 1 yılda 19 milyar lira girdi. 8 Haziran 2018’de başlayan başvurular ise 10 milyon kişiyi buldu.

BAŞVURU İÇİN SON 4 GÜN

Seda TABAK

İmar Barışı’ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılaca­k. Şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılac­ak. İmar Barışı’ndan 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapılar faydalanıy­or. Müracaatla­r 15 Haziran’a kadar E-devlet üzerinden gece 24:00’e kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019’a kadar ödenebilec­ek.

NASIL BAŞVURULUR?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017’den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükle­ri’ne başvurulac­ak. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturaca­k. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekares­i, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılac­ak. İmar Barışı başvurular­ı e-devlet üzerinden yapılabili­yor. İmar affı için bakanlığın yetkilendi­rdiği kurum ve kuruluşlar­a da müracaat edilebiliy­or. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayaca­k.

 ??  ??
 ??  ?? seda.tabak@sabah.com.tr EKONOMİ
seda.tabak@sabah.com.tr EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye