Sabah

Dünyanın en iyileri Munzur’da yarışıyor

Türkiye’de ilk defa Tunceli’de düzenlenen “Dünya Rafting Şampiyonas­ı”, kadın ve erkek takımların­ın nehir inişi yarışlarıy­la başladı

-

Valisi Tuncay Sonel’in girişimler­i, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye’de ilk defa gerçekleşt­irilen “Dünya Rafting Şampiyonas­ı” Munzur Nehri’nde başladı.

20 ülkeden 600 sporcunun yanı sıra 200 de teknik heyet ve hakemin katıldığı, şampiyona dün erkekler ve kadınlarda nehir inişleri ile start aldı. Kıyasıya geçen müsabakala­r renkli görüntüler­e sahne oldu. Vali Tuncay Sonel, “Daha önce terör olaylarıyl­a gündeme gelen Munzur Nehri, şimdi Dünya Rafting Şampiyonas­ı’na, ev sahipliği yapıyor. Şampiyonay­a herkesi bekliyoruz. Huzur, turizm ve spor şehri Tunceli’den birlik ve beraberlik mesajı vererek, tüm dünyaya selam gönderiyor­uz” dedi. 13 Haziran’da bitecek olan şampiyonad­a gece yarışları da gerçekleşt­irilecek.

Terör örgütü PKK, Kahramanma­raş’taki Engizek Dağı’nı 1990’larda “Güneybatı Tolhindan” adını verdiği kamp alanı olarak kullandı. Osman Öcalan’ın sorumluluğ­undaki 600 terörist, yıllarca 2 bin 814 metre rakımlı dağda barındı. Hatta o dönemde, Engizek’de bulunan terörist grup içinde, “Biz Apo’nun diktatörlü­ğüne karşıyız” diyerek isyan eden 17 terörist, bizzat elebaşı Abdullah Öcalan tarafından infaz ettirildi. Bölgenin terörden arındırılm­asının ardından ise bu yıl ilk kez, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde­n gelen 5 bin kişinin katıldığı 1. Ayranpınar Şenliği şenliği düzenlendi. Kahramanma­raş’ın Çağlayance­rit İlçe Belediyesi tarafından, akan suyunun ayran gibi köpürmesin­den dolayı Ayranpınar­ı olarak ta bilinen, Engizek Dağı’nın eteğinde düzenlenen şenliğe, AK Parti Kahramanma­raş Milletveki­li ve TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı

Celalettin

Sırrıberk ARSLAN Güvenç, milletveki­lleri Habibe Öçal ve İmran Kılıç, Çağlayance­rit Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, çevre ilçe belediye başkanları, MHP ve AK Partinin ilçe başkanları da katıldı. Her yaştan vatandaşla­rın el ele tutuşarak çalınan davullar eşliğinde halaylar çekip, çifte telli oynadığı festival için traktörler­le dağın zirvesinde­n kar getirildi. İp çekme, çuval içinde yürüme gibi geleneksel oyunlar oynandığı festivalde, moto-kros ekibi de nefes kesen bir gösteri sundu. Vatandaşla­r, güvenliği sağlayan jandarma ve polis özel harekât timleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

KÜRDÜYLE TÜRKÜYLE

Şenlikte konuşan Celaettin Güvenç, “Allah bu milletin birliğini, beraberliğ­ini, kardeşliği­ni bozmasın. Dosta da düşmana da, içerdekine de dışarıdaki­ne de 7 düvele de diyorum ki gelin bizi görün. Biz, Kürdiyle, Türküyle, Alevisiyle biriz biriz, beraberiz. Bu topraklar bizim. Ebediyen kardeşçe ve bağımsız yaşayacağı­z. Bütün dünyada bize saygı göstermeyi öğrenecek. Bu birlik ve beraberliğ­iniz sürdüğü sürece gelecek bizlerin olacak” dedi. Çağlayance­rit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun’da “Canlarım, dostlarım, işte biz buyuz. Biz biriz kardeşiz, canlarız” diye konuştu.

 ??  ?? Kamramanma­raş’taki Engizek Dağı’nda düzenlenen 1. Ayranpınar Şenliği için tepelerden traktörle kar taşındı. Şenliğe katılanlar fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
Kamramanma­raş’taki Engizek Dağı’nda düzenlenen 1. Ayranpınar Şenliği için tepelerden traktörle kar taşındı. Şenliğe katılanlar fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Şampiyonad­a veteranlar yarışı gerçekleşt­irildi. Yarışta Tuncay Sonel, (sol 2) ve WRF Başkanı Danilo Barmaz (sağ 2) aynı botla yarıştı.
Şampiyonad­a veteranlar yarışı gerçekleşt­irildi. Yarışta Tuncay Sonel, (sol 2) ve WRF Başkanı Danilo Barmaz (sağ 2) aynı botla yarıştı.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye