Sabah

CHP-HDP KIYIMINA KARŞI YÜRÜYÜŞ ZAMANI

BOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDEN BUGÜN BAŞLAYACAK 196 KM’LİK ‘EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ 11 GÜN SONRA CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE SONA ERECEK CHP’li Bolu Belediye Başkanı’nın işten çıkardığı 97 işçinin Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne protesto yürüyüşü başlıyor 11 gün

- Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

3 1 Mart öncesi Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, “CHP’li hiçbir belediye işçi çıkarmayac­ak” demesine rağmen Adana’nın Ceyhan, İzmir’in Menemen ilçesi ve Bolu’da işçi kıyımları yaşandı. CHP ve HDP’nin kazandığı 74 belediyede­n 14 bin 600 çalışan sendikalar­ından istifa ettirilere­k başka sendikalar­a geçirildi. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş, Özgüven-Sen ve Öztaşıma-İş Sendikalar­ına üye işçiler çeşitli baskı ve “işten çıkarırız” şantajları­yla yıllardır bağlı bulundukla­rı sendikalar­dan istifa ettirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve başladıkta­n hemen sonra 97 çalışanı işten çıkarılmas­ına tepki yürüyüşü bugün başlıyor. Hak-İş’in, ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’ adı altında başlatacağ­ı yürüyüş Bolu Belediyesi önünden 12.00’da başlıyor. Basın açıklaması­nın ardından 196 kilometrel­ik güzergâhta başlayacak yürüyüşün 11 günde tamamlanma­sı öngörülüyo­r.

GÜNDE 20 KİLOMETRE

22 Haziran’da Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin önünde son bulacak yürüyüşe 97 işçinin aileleri, Antalya, İzmit, Çanakkale-Bayramiç ve İzmir - Menderes belediyele­rinden işten çıkarılan çalışanlar­ın yanı sıra iş akitleri feshedilen binlerce işçi de yürüyüşe katılacak. Yürüyüşte günlük hedef 20 km olarak belirlendi. Ankara’da coşkulu bir kalabalığı­n karşılayac­ağı işçiler CHP Genel Merkezi’nin önünde protestola­rına devam edecek.

KILIÇDAROĞ­LU’NA UYARI

Baskı ve tehditlerl­e, sürgün etme, özlük haklarının ellerinden alınmasına sessiz kalmayacak­larını belirten Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “İstifa etmeyen arkadaşlar­ımıza yeni baskılar uygulanıyo­r, sürgünler yapılıyor. Arkadaşlar­ımızın tayinleri Antalya Manavgat’tan şehrin bir ucundaki Kaş’a, Finike’ye çıkarılmak­tadır. Aile ve çalışma hayatı bozulmakta­dır. Adil, hukuki ve demokratik olmayan tutumdur. CHP belediyele­ri ve Kılıçdaroğ­lu’nu uyarıyoruz. Ekmeğimizl­e oynamayın. Kılıçdaroğ­lu’na 31

Mart öncesi Mersin’deki tanıtım toplantısı­nda söylediği ‘Kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayac­ağız.’ sözlerini hatırlatma­k isteriz. Bu taahhüdün yerine getirilmed­iğini görüyoruz” dedi.

 ??  ?? Bolu, İzmir-Menderes, Samsun-Atakum, Çanakkale-Bayramiç, Antalya Büyükşehir, İzmit Belediyesi, Mardin Büyükşehir, Mardin-Derik, ŞırnakCizr­e, Diyarbakır-Lice-Yenişehir-Sur, Muş-Varto’nun CHP ve HDP’li 13 belediyesi 574 kişiyi işten çıkardı. BOLU BELEDİYESİ’NİN CHP’Lİ BAŞKANI TANJU ÖZCAN’IN İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLER:
Bolu, İzmir-Menderes, Samsun-Atakum, Çanakkale-Bayramiç, Antalya Büyükşehir, İzmit Belediyesi, Mardin Büyükşehir, Mardin-Derik, ŞırnakCizr­e, Diyarbakır-Lice-Yenişehir-Sur, Muş-Varto’nun CHP ve HDP’li 13 belediyesi 574 kişiyi işten çıkardı. BOLU BELEDİYESİ’NİN CHP’Lİ BAŞKANI TANJU ÖZCAN’IN İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLER:
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? SABAH ?? Erhan ÖZTÜRK
SABAH Erhan ÖZTÜRK
 ??  ?? TANJU ÖZCAN CHP-B2L8
TANJU ÖZCAN CHP-B2L8
 ??  ?? SERDAR AKSOY CHP-İzmir Menemen
SERDAR AKSOY CHP-İzmir Menemen
 ??  ??
 ??  ?? FİLİZ BULUTTEKİN HDP-Diyarbakır Sur
FİLİZ BULUTTEKİN HDP-Diyarbakır Sur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye