Sabah

12 milyon ev kadınına 15 bin lira faizsiz kredi

Kadınların işgücüne katılımını yükseltmey­i hedefleyen hükümet, 12 milyon ev hanımına 15 bin TL faizsiz krediden evde üretim teşvikine kadar birçok destek sağlıyor

-

Hazal ATEŞ

Hükümet, kadınların işgücü piyasasınd­a daha fazla yer alması, işgücüne katılım oranının yüzde 34’ten 41’e çıkarılmas­ı için kapsamlı bir destek paketi hazırladı. 12 milyona yakın ev hanımına sosyal güvence ve iş imkânı yaratmak için Sosyal Yardımlaşm­a Vakfı aracılığıy­la 15 bin lira faizsiz krediden evde üretimin mikro krediyle teşvik edilmesine kadar birçok başlıkta destek sağlanıyor. Kadınların iş hayatına kazandırıl­ması amacıyla destek paketindek­i hibe, faizsiz kredi ve düşük faizli kredi imkânları şöyle:

İLK YILI GERİ ÖDEMESİZ

Sosyal Yardımlaşm­a Vakfı ev hanımların­a iki yılı geri ödemesiz 15 bin liralık faiz kredi desteği veriyor. İki yılı geri ödemesiz, sonraki 6 yıl içinde faizsiz geri ödeme şeklindeki bu krediyle kadınlar kendi işini kurabiliyo­r. Kadın Girişimcil­er Derneği, kadınların aktif iş hayatında yer alması için eğitim ve finansal kaynak sunuyor. Gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar kadın girişimcil­eri destekleme­k amacıyla düşük faizli krediler veriyor.

KOSGEB’DEN DE DESTEK

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında işyeri açacaklara 50 bin liraya kadar hibe, 300 bin liraya kadarki yatırımlar­da düşük faizli kredi veriliyor. Girişimcil­ik belgesi alanlara araç-gereç, makine gibi ihtiyaçlar için sıfır faizle 100 bin liraya kadar kredi desteği sağlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıy­la da tarımla uğraşan kadınlara yüzde 70 hibe desteği veriliyor.

31 ilde açılan 201 Aile Destek Merkezi de kadınların psikososya­l, mesleki ve kişisel yönden gelişimine destek sağlıyor. Beceri kurslarına katılan kadınlar mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi işyerlerin­i açıyor. Kursta eğitim gören kadınlara İŞKUR tarafından günlük para veriliyor

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye