Sabah

Ege’de bot faciası: 7 ölü

Midilli açıklarınd­a bir botun devrilmesi sonucu 2’si çocuk 4’ü kadın 7 kişi hayatını kaybetti

- (dLWör: 2UKaQ TURAN Tasarım: Ulaş ELMALI

Yunanistan’ın Midilli Adası açıklarınd­a göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 7 kişi

öldü.

Resmi haber ajansı AMNA’ya göre, göçmenleri taşıyan bir botun adanın yaklaşık 2,5 mil açığında batması nedeniyle 2’si çocuk, 4’ü kadın 7 kişinin öldüğü bildirildi. Yunan Sahil Güvenlik ve Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (Frontex) ekiplerini­n gemi ve helikopter­lerle yaptığı arama kurtarma çalışmalar­ında ise 57

Tren Garı’nda, Cezayir, Tunus ve Filistinli 42 göçmen yakalandı. Tren gara yanaşırken atlayarak kaçtığı belirlenen 4 kaçağın yakalanmas­ı için de çalışma başlatıldı.

Edirne Tren Garı’nda polis, Cezayir, Tunus ve Filistinli 42 kaçak göçmen yakaladı. Polis tren gara gelmeden haraket halindeki trenden atlayarak tel örgüleri aşıp kişiye sağ olarak ulaşıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğ­i (BMMYK) Yunanistan Temsilcisi Philippe Leclerc, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yaşanan trajedi, insanların Ege adalarına ulaşmak için bu tehlikeli yolculuğu hala gerçekleşt­irdiklerin­i acı verici bir şekilde hatırlattı.” ifadesini kullandı.

BMMYK verilerine göre, bu yılbaşında­n bu yana Yunan adalarına 10 bin 700 göçmen ulaşırken, Ege’de toplam 39 kişi hayatını kaybetti. kaçan 4 kişinin daha olduğunu belirledi. Ekipler kaçak göçmenleri bulmak için bölgede arama çalışması başlattı. Gözaltına alınan 42 göçmenle ilgili soruşturma başlatıldı. İpsala ilçesinde düzenlenen operasyond­a ise 24 düzensiz göçmen yakalandı. Diğer taraftan Kırklareli’nde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 48 düzensiz göçmen yakalandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye