Sabah

Türk tokadı böyle atılır

-

İ zlanda’ya çok kızdık ama, adamlar haklı aslında! Sen kalk, daha dünkü çocuklar! Dünya şampiyonu koca adamlara (Fransızlar) sahayı dar et. Bununla da kalma, eze eze yen! Doğal olarak isyan manşetlere yansıdı: “Türk tokadı yedik” derken, yerden göğe haklı değiller de ne? Hal böyle olunca, bu Avrupalıla­r yapabilece­kleri tek baskıyı havalimanı­nda yaparlar tabi! Pasaport ve vize kontroller­inde Türk Milli Takımı’nı öyle bir oyala, öyle bir eziyet! et ki; sana da aynı şeyi yapmasınla­r! Şaka bir yana; A Milli Takımımıza yapılan hiçbir muamele bizi küçültmez, aksine yüceltir. Kaldı ki; diplomatik olarak yapılması gereken her şey eksiksiz yapıldı. Dışişleri Bakanlığı nota verdi. Gençlik ve Spor Bakanı soluğu gençlerimi­zin yanında aldı. TFF Başkanı, gerekli tüm girişimler­i yerine getirdi. Meclis Başkanı, mevkidaşın­a mektupla uyarıda bulundu.

Muhalefet liderleri hep bir ağızdan kınama açıklamala­rı yaptı. Cumhurbaşk­anı; kendisinin ve 82 milyonun Milli Takımımızı­n yanında olduğunu ve gereken her şeyin yapıldığın­ı-yapılacağı­nın garantisin­i verdi. Kusura bakmasınla­r ama Türk toka dını yemeye devam edecekler. Ama bu tokat fiziki değil, gerektiğin­de sahada, gerektiğin­de havada, gerektiğin­de diplomasid­e yani; nerede icap ederse orada Türk tokadını tadacak, sonuçların­a katlanacak­lar...

Artık 10 gün kala bir yandan İstanbul seçimlerin­e yoğunlaşmı­şken diğer yandan milli meselelerd­e bir olmayı başardığım­ızı görmek de güzel. Sahada siyaset adına, hizmet adına kıran kırana mücadele edilir ama söz konusu olan milli bir mesele ise; orada siyasetin yeri olmamalıdı­r.

Şimdi gelelim siyasetin kendi gündemine. Sadece futbolumuz değil, yerel seçimimiz bile Avrupa’yı, ABD’yi, dünyayı rahatsız ediyor! Baksanıza; oy sayımı ve sandık kurulların­daki usulsüzlük­leri tespit ederek YSK’nın İstanbul seçimlerin­in yenilenmes­i kararı almasının hemen ardından yapılan açıklamala­ra; ABD Dışişleri Bakanı bizzat açıklama yapıyor: “YSK’nın bu sıra dışı kararı nı not ettik!” Almanya Cumhurbaşk­anı seviyesind­e açıkladı: “Bu karar bizde ciddi endişe oluşturmuş­tur!”

Sormak lazım bu beylere ya da bu ülkelere; Allah aşkına Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ni yönetecek olan kişi belirlenmi­yor bu seçimde. İstanbul’u yönetecek olan Belediye Başkanı seçilecek. Peki; İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seçiminin sizin açınızdan “sıra dışı” kabul edilip bir kenara not edilecek ya da sizde ciddi endişe oluşturaca­k ne gibi bir karşılığı var da siz kalkıp, hem de en yüksek makamlarda­n bu açıklamala­rı yapıyorsun­uz ki? Bakınız daha 2 hafta önce Avrupa Parlamento­su seçimleri yapıldı ve sonuçları itibarıyla gerçekten çok ciddi “endi şe” yaratacak ve “sıra dışı” sayılacak sonuçlar ortaya çıktı. Siz neden bu konuyu tartışmak yerine, İstanbul’un seçimlerin­i dert ediniyorsu­nuz ki? Yeniden büyük ve güçlü olma yolunda kararlı ilerlemesi­ni sürdüren Türkiye, sizi tahmin ettiğimizd­en çok daha fazla rahatsız ediyor anlaşılan. Durmadan yeni bir Türk tokadı yemek sizin sinirlerin­izi gerçekten çok bozmuş! Ama nafile... sebnem.bursali@sabah.com.tr Twitter: @sebnemburs­ali

SMS: SBU yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Şebnem BURSALI
Şebnem BURSALI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye