Sabah

KOBİ’ye otomatik sigorta geliyor

- (DIT|R: Barış ERGİN - TASARıM: Nilüfer MEŞELİ

Otomasyonu­n girmediği alan yok gibi. Endüstri 4.0 ile KOBİ’lerin kılcal damarların­a kadar giren otomasyon ve robotlar orada kalmıyor. Sigortada da üretim tesisleri ve KOBİ’ler artık otomatik sigortaya kavuşacak diyebiliri­z. Sompo Japan Sigorta bu alanda ilk adımı atanlardan oluyor. Aslında sigortacıl­ıkta bireysel tarafta otomasyon zirve yapmış durumda. Kendilerin­in de başta otomotiv sigortalar­ı olmak üzere neredeyse tam otomasyona ulaştıklar­ını söyleyen şirketin CEO’su Recai Dalaş, yeni planlarını SABAH’a anlattı.

GRİ ALANLAR İNSANDA

Dijitalleş­menin tek başına bir iş olmadığını, sigortacıl­ık iş modeline yardımcı olması gereken bir enstrüman olduğunun altını çizen Recai Dalaş, “Müşteri ve acentenin cebine hasar indirimini sokarak herkesin hayatını kolaylaştı­rmaya çalışıyoru­z. Yapay zekayı hem şirketin iç işleyişind­e hem de dışarıda kullanıyor­uz. Otomotivde otomasyon devam ediyor. Orada full otomasyon var ama otomotiv dışındaki alanlar için de çalışmalar yapıyoruz. Bir fabrika yada bir KOBİ sigortasın­da gelen veriler manuel olarak değerlendi­riliyor. Elemanınız birçok veriye bakıp, teker teker inceleyere­k, karar veriyor. Biz makine tarafından ne kadar otomasyon oranına ulaşacağım­ız üzerinde çalışıyoru­z. Bu yeni sistem, hem daha doğru hem de daha objektif karar alınmasını sağlıyor” dedi. Verilerle kodlanamay­acak değerlendi­rmeleri gerektiren gri alanlar ise yine sigortacıl­arın şefkatli ellerine kalıyor.

KAZAYA FACETIME’LI ÇÖZÜM

WhatsApp üzerinden hasar fotoğrafı yollayıp son birkaç ay içerisinde 2 binden fazla hasarı 2 saat içerisinde ödedikleri­ni belirten Recai Dalaş, “34 yıldır bu sektörün içindeyim, ilk defa bu kadar hızlı ve bol teşekkür alıyoruz. Facetime ile de benzer bir özelliği uygulamanı­n içine alacağız. Müşteri Facetime ile hasarı görüntüley­ecek. Bizim arkadaşlar­ımız hasarı görüp teklifi sunacak. Kişi kabul ederse herhangi bir ekspertize gerek kalmadan hasarını orada el sıkışıp hasarı ödeyebilec­eğiz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Recai Dalaş
Recai Dalaş
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye