Sabah

48’İ AKTİF 50 ASKERE FETÖ GÖZALTISI

FETÖ’nün gizli dershanele­ri çökertildi

-

FETÖ’nün eğitim yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, yeniden yapılanmay­a çalışan örgütün, kapatılan dershane ve özel eğitim merkezleri­nin yerine, alternatif dershanele­r kurduğu tespit edildi. Kent merkezinde 6 farklı eğitim kurumu açan örgüte yönelik düzenlenen operasyond­a, aralarında söz konusu eğitim kurumların­ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan kamu görevliler­inin de bulunduğu toplam 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 3 ilde düzenlenen operasyond­a, 49 şüpheli gözaltına alındı. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü ankesörlü telefon soruşturma­sı kapsamında ise Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. Örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlar­dan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleşti­kleri belirlenen 50 astsubay ile 2 “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheli askerlerin 48’inin aktif görevde olduğu öğrenildi. 33 şüpheli yakalandı.

Ziya RAMOĞLU -Yüksel TEMEL

süresini 6 aya indiren yeni askerlik düzenlemes­i TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmes­ine başlandı.

AK Parti’nin basına kapalı toplantısı­nda ise TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, düzenlemey­e ilişkin bilgi verdi. Milletveki­lleri, yasa ile birlikte terhis olacakları­n güvenlik ile ilgili sorun yaratabile­ceğine ilişkin endişeleri­ni dile getirdi. Özellikle de terörle mücadele, Irak ve Suriye’de yaşananlar nedeniyle sınır bölgeleri ile Kıbrıs’ta bir sıkıntı yaşanabile­ceği belirtildi.

70 BİN ASKER AZALACAK

Yılmaz, TSK’nın bu konuda gerekli tüm hazırlıkla­rı ve organizasy­onu yaptığını, bir sorun yaşanmayac­ağının kendilerin­e iletildiği­ni belirtti. Toplantıda, yeni yasanın çıkması ile birlikte terhis olacak asker sayısı 106 bin olarak verildi. 70 bin de genel azalma olacağının altı çizildi.

PROFESYONE­LLER GÖREVE

Verilen bilgiye göre bir yıl içinde sistem rayına oturmuş olacak. Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre terhislerd­e her gidenin yerine üç kişi düşünülere­k planlama yapıldı. Boşalacak bazı yerler olması halinde ise buralara profesyone­l askerler gönderilec­ek. Özellikle sınır ve Kıbrıs’ta da profesyone­ller görevlendi­rilecek.

AK Parti Grup Başkanveki­li Bülent Turan da “Asker gibi ortak paydamızda, ortak değerimizd­e herkesin kanaatiyle, uzlaşısıyl­a bir yol almak istiyoruz. Bu kanunun tüm partilerin uzlaşısıyl­a, ortak aklıyla geçmesi en büyük hedefimiz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye