Sabah

CHP HUKUKU BÖYLE KARARTTI

CHP’lilerin İl Seçim Kurulu hâkimleriy­le el ele, İstanbul seçiminin kaderini değiştiren baskın görüntüler­i ortaya çıktı

-

SABAH 31 Mart seçimi sonra sı İstanbul’da oyların yeniden sayımını önleyerek milli iradeye darbe vuran işbir liğinin görüntüler­ini yayın lıyor:

2 Nisan akşamı oylar yeni den sayılırken İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Müberra Gürdal ve iki üye hakim, mesai bitmesine rağ men adliyeye geliyor.

-ET 'UR'URMA KARARI

5 dakika sonra İl Başka nı Kaftancıoğ­lu’nun da oldu ğu CHP heyeti adliyeye gelip itiraz dilekçesin­i veriyor. Ve jet durdurma kararı çıkıyor. Hakim Gürdal, daha sonra emekliliği­ni istiyor. KENAN KIRAN’IN HABERİ

SABAH; YSK’nın İstanbul seçimlerin­in yenilenmes­ine yönelik kararından 3 gün sonra emekliliği­ni isteyen İstanbul İl Seçim Kurulu Eski Başkanı hakim Müberra Gürdal ve iki üye hâkimin oyların yeniden sayımı engellemek için CHP’lilerle işbirliği yaptığını gösteren görüntüler­e ulaştı. Gürdal ve iki hakimin mesaileri bitmelerin­e rağmen 2 Nisan akşamı adliyeye geldikleri, 5 dakika sonra ise CHP’li heyetine binaya giriş yaptığı ortaya çıktı.

Müberra Gürdal ve iki üye hakim Fatma Nigar Uçar ile Nihal Koç, 2 Nisan’da mesai bitimi sonrası evlerine gittikleri, saat 20.10’da Çağlayan Adliyesi’ne yeniden giriş yaptıkları kameralarc­a ortaya konuldu. 3 isim, saat 20.15’te de İstanbul İl Seçim Bürosu’na giriş yaptı. Kurul üyelerinin gelişinden sadece 5 dakika sonra aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıla­rı Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu’nun da bulunduğu CHP heyeti 5 araçla adliyenin nizamiye kapısından giriş yaptı. Görüntüler­de; CHP’li heyetin saat 20.17’de İstanbul İl Seçim Bürosu’na yöneldikle­ri görülüyor. Görüntüler­de ayrıca CHP’li heyetin Müberra Gürdal ve üye hakimlere oyların yeniden sayımının durdurulma­sına yönelik itiraz dilekçeler­i verdikleri, saat 20.45’te ise adliyeden çıkış yaptıkları açıkça göze çarpıyor.

Gürdal ve iki üye hâkim, CHP’nin başvurusun­u işleme aldı ve aynı gece yarısı yasalara aykırı olarak 7 ilçede sayımı durdurdu. Böylece hakimler, 298 Sayılı Seçim Kanunu’nun 100. maddesinde yer alan, “Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır. Yapılacak şikayet ve itirazlar işi durdurmaz” hükmünü açıkça ihlal etti. Gürdal ve iki hâkimin oy sayımını durdurabil­mek için akşam vakti adliyeye gelmesi, Türkiye Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan oy sayımını durdurmala­rı, CHP-İstanbul İl Seçim Kurulu’nun işbirliğin­i açıkça gözler önüne serdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye