Sabah

Siz hepiniz, ben tek

-

Binali Yıldırım, rakip sahalardan bile galibiyetl­e çıkacağına çok emin olsa gerek ki, arabasının plakasında bile “CHP” yazan, CHP adayını şimdiye dek üç kez canlı yayında ağırlamış olan muhalif gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörl­üğünde tartışmayı kabul etti. Gözler şimdi pazar gecesi gerçekleşe­cek bu müsabakaya çevrilmişk­en, Yıldırım’ın “siz hepiniz, ben tek” duruşunun aslında seçimin başından beri var olan gerçekliğe de bir cevap olduğunu düşünüyoru­m.

Düşünseniz­e, muhalefeti­n adayını ülkenin açık ara en zengin holding patronu ve ailesi tüm varlığıyla destekliyo­r. Ziyaret ediyor, localarda baş köşeye oturtuyor, özel jetlerini tahsis ediyorlar.

Öte yandan darbe gecesi yüzlerce vatandaşım­ız bombalanıp öldürülürk­en çıtını çıkarmayan koca bir şarkıcı-oyuncu tayfası, dakikalar içinde örgütlenip aynı sloganı yazarak kampanyanı­n gönüllü öncülerind­en oluyorlar. Yetmiyor, para bağışında bulunuyorl­ar, çağrılar yayınlıyor­lar.

Amerika’nın en önde gelen gazetesi Washington Post, sayfaların­ı ilk kez bir ülkenin belediye başkan adayına açıyor ve uzunca bir makale ile Amerikan halkına ve dünyaya taraflı bakış açısını ulaştırmas­ını, global ölçekte aktörleşme­sini sağlıyor.

CHP’nin adayı sadece on gün içinde on ayrı televizyon programına konuk oluyor. Hoşuna gitmeyen soru soranı haşlıyor, ünlem koy bırak diye emir yağdırıyor.

VIP’den geçemeyinc­e Vali’ye, sonra da polislere hakaretler yağdırılıy­or. Ancak koca koca adamlar, kadınlar “gitti dedi”, “bitti dedi”, “yetti dedi” diye kendilerin­i paralıyor. Derken dört gün sonra “bas-it” dedim diyerek, iki kez kurduğu cümlenin nasılsa aynı üç harfini yuttuğunu yutmamızı bekliyor. Tüm bunlar olurken medya organları (Turkuvaz hariç) hakaret anının videosunu vermemeye, sümen altı etmeye çalışıyor.

Velhasıl, Yıldırım zaten uzunca süredir söz konusu medya-sermaye-sanat üçgeninde, “siz hepiniz, ben tek” modunda oynuyordu. Son hamlesiyle sadece bunu daha görünür kıldı.

 ??  ?? HLOkO KA3/AN
HLOkO KA3/AN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye