Sabah

GABON’DAN GETİRİLEN FETÖ’CÜLER HAKİM KARŞISINA ÇIKARILDI

-

Muhafazakâ­rlar kendine vuradur sun, karşı taraf en büyük yalanla rı ve terbiyesiz­likleri sonuna kadar savunuyor. Bu söylediğim muhafazaka­r ların da böylesi bir ahlaksızlı­k içine girme si gerektiği anlamına gelmez. Tabii ki yan

lışa yanlış denir. Tabii ki daha iyi bir siyaset ve daha iyi bir ülke için yapı cı eleştirile­r sunu lur. Yerinde eleş tiri başarının anahtarıdı­r. Ancak eleştiri süsü veril miş yıkıcı söylem ler kimseye kazan

dırmaz. Hele böylesi çekişmeli bir ortam da varsa söyleyeceğ­i niz söz bunun uygun adreslerin­i bulursunuz. Oralarda dile getirir ve başarıya katkı sunarsı nız. Kabul görür görmez ama sizin için sahada çarpışan, emek sarf eden ve bunun için türlü hakaret ve küfre uğrayan insanlara bir de siz vurmazsını­z.

CHP ve iştirakçil­erine bir bakın. Tek bir adamı feda etmedikler­i gibi dünyanın en rezil işlerini yapmış adamları bile tarafsız gazeteci ola rak sunmaktan bir adım geri dur muyorlar. Her çıkardıkla­rı adayı dünya nın en büyük lideri gibi sunuyorlar. Hatta bu adayların rezaletler­ini örtmek için her türlü hokkabazlı­ğı yapıyorlar. Valiye küfre den İstanbul adayının küfrünü tevil etmek için sözlükte kelime bırakmadıl­ar. Böylesi bir skandala ve ardından gelen yalana bile sahip çıktılar. Büyük ihtimalle onlar da çok utanıyor. Karakterin­i gizlemek için gözü müzün içine baka baka yalan söyleyen bir adayın İstanbul’u kazansa bile siyaseten kaybedeceğ­ini herkes görüyor. Ama şim dilik İstanbul’u kazanmak adına gör mezden geliyorlar.

Aynı kitle bir televizyon programınd­a bu adaya soru soran gazeteciyi bile sos yal medyada infaz etmeye kalkıyor. Eğer böylesi şartlar altında siz işini adam gibi yapan bir gazeteciye destek çıkmazsanı­z yarın öbür gün siz de yalnız kalırsınız. Ama muhafazakâ­r çevrede belki de iktidarda olmanın verdiği rahatlık ve konfordan olsa gerek sahada çarpışanla­rı arkadan vurmak gibi bir eğilim çıktı. Bu namuslu numa rası yapan bazı namussuzla­r kendileri işe yaramadığı gibi işe yarayanlar­ı da itibar sızlaştırm­a operasyonl­arına katkı sunuyor. Nasıl olsa Erdoğan hep seçim kazanıyor. Erdoğan ve yanındaki bir avuç adam vuru şarak yolu açıyor. Kenarda keyif çatanlar, sözüm ona yüksek bir dil kurduğunu zan neden ama beş kuruşluk iş üretmeyen ler bu halleri yetmezmiş gibi bir de çar pışanları aşağılamay­a kalkıyor. Erdoğan bütün putları kırsın bunlar oturduğu yer den Erdoğan’a akıl versin. Olmazsa yer den yere vursun. Ahlak namus edebiya tı yapsın. Hayır sorarlar adama sen ne yaptın? Bunlar kendilerin­i korunak lı bir yere almışlar. Hem elleri temiz kalacak hem iktidardan faydalanac­ak hem de iktidar değiştiğin­de ötekilerle de iş tutacak. Kendini kurnaz sanan bu zavallılar hep kaybetti.

Fakat ne derseniz deyin. Akıllanaca­klarını da sanmam. Çünkü bu eziklik ve fırsatçılı­k ruhlarına işlemiş. Bunlar hiçbir kıssadan ders de almazlar. Ama ben yine de anlatayım. Hz. Musa Yahudileri Firavun’un zulmünden kurtardığı­n da, Kızıldeniz’i asasıyla yardığında ve türlü mucizelerl­e Kudüs’ün kapı larına dayandığın­da o ezik ruhlar Musa’ya “Sen ve Rabbin gidip sava şın. Biz burada oturacağız” dediler. İslam Peygamberi savaşa giderken müna fıklar “Savaşmayı bilsek biz de gelirdik” dediler. Peygamberi terk ettikleri yetmez miş gibi alay da etmeyi ihmal etmediler. Peygamber bunların ismini vermedi. Ama alametleri bellidir.

Benzerleri­ni bugün de aramızda bolca görüyoruz. Bilin ama bunlara kafayı çok da takmayın. Dediğim gibi bunlar her dev rin adamıdır. Normaldir. Olacaktır. Her dönemde vardır. Asıl önemli olan bun lara rağmen mücadeleye devam etmek ve fark yaratmaktı­r.

hasan.yalcin@sabah.com.tr SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ??  ?? Hasan Basri YALÇIN
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye