Sabah

CHP ve HDP’den yürüyüşe ‘KATILMAYIN’ BASKISI

CHP ve HDP’li belediyele­rin attığı işçiler, ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’ne katılmak isteyince başkanlar tehdide başladı. İşçilere ‘yürüyüşe katılmayın’ baskısı yapılıyor

- (DIT|R: Dilek GÜNGÖR TASARıM: Nilüfer MEŞELİ

CHP ve HDP’li belediye başkanları­nın mobbing, tehdit ve işten çıkarmayla mağdur ettiği işçilerin, tepki için Bolu’dan Ankara’ya yürüyüşü paniğe neden oldu. Demokratik bir hak olan yürüyüş hakkını hazmedemey­en CHP ve HDP, ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’ne destek vermeyi düşünen işçileri caydırmak için her türlü mobbing, baskı ve tehdidi yürürlüğe soktu.

Hak-İş Konfederas­yonu Başkanı Mahmut Arslan, demokrasi ve özgürlük nidaları atan HDP ve CHP’li belediyele­rin hiçbir demokratik hakka saygıların­ın olmadığını vurguladı. Bu yürüyüşe katılmamal­arı yönünde

işçilerin üzerinde ciddi bir baskının kurulduğun­u aktaran Arslan, “Bu yürüyüşe işten atılıp katılamaya­n arkadaşlar­ımız var. Onlara ‘Eğer katılırsan­ız işe asla geri dönemezsin­iz’ diyorlar. Çalışan arkadaşlar­ımız haftasonu yürüyüşe destek vermek istedi. Onları, işten atmakla tehdit ediyorlar. Bu bir demokratik haktır ve buna tahammülle­ri yok” dedi.

ASLA YILMAYACAĞ­IZ

Tüm baskı ve mobbinge rağmen Türkiye’nin her yerinden temsilcile­rin yürüyüşe katıldığın­ı anlatan Arslan, “Bizi yıldıramay­acaklar. Eylem sonuç vermezse de asla vazgeçmeye­ceğiz. Mücadelemi­zi üyelerimiz işe dönünceye kadar sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

ATMAKLA TEHDİT EDİYORLAR

Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, bu eyleme çok sayıda üyelerinin katılmak istediğini ancak gördükleri baskı, mobbing ve işten atılma tehdidi nedeniyle katılamadı­klarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’na seslenen Kandil, “İşçilerle uğraşmak yerine işlerini yapsalar daha güzel sonuçlar alırız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Mahmut Arslan Gültekin Şimşek
Mahmut Arslan Gültekin Şimşek
 ??  ?? Muhammed Talha Kandil
Muhammed Talha Kandil
 ??  ?? Betül ALAKENT EKONOMİ
Betül ALAKENT EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye