Sabah

DüNYAYA CEPTEN MEDITASYON YAPTıRAN TÜRK MÜHENDİSLE­R

Türk mühendisle­r tarafından geliştiril­en Meditopia girişimi iki yılda 60’dan fazla ülkede 4 milyon üyeye ulaştı. 7 dilde hizmet veren Meditopia, her ay mobil uygulamala­rdan 1.2 milyon eğitim izletiyor

-

beden ve ruh sağlığına daha çok özen gösteriyor. Eğitim seviyesi arttıkça spor, meditasyon ve yoga yapan insanların sayısı giderek artıyor. Bu değişimi gören Meditopia, uygulaması üzerinden dünyada 4 milyon kullanıcıy­a ulaştı. Üstelik 60’dan fazla ülkede 7 dilde ve her ay 1.2 milyon meditasyon eğitimi alınıyor. Apple’ın Küresel Geliştiric­iler Zirvesi’nde en iyi tasarım kategorisi­nde kürsüye çıkmak için yarıştı.

BAĞLANTILA­R GÜÇLENDİ

Meditopia kurucu ortağı Fatih Mustafa Çelebi Türkiye’de mühendisle­r tarafından geliştiril­en içerikle ilgili şu bilgiyi verdi: “Meditopia mobil uygulamamı­zda ortalama 10 dakikalık sesli meditatif içerikler sunuyoruz. 60'ın üzerinde ülkede 4 milyon üyemiz var. Yakın zamanda hayatına etki ettiğimiz üyelerimiz­in sayısını artıracağı­z.

HWWDC'den iki beklentimi­z vardı. Apple'ın yeni teknolojil­erini birebir görüp, onları en iyi uygulayabi­leceğimiz alanları tespit etmek ve uluslarara­sı bağlantıla­rımızı güçlendirm­ek. İki beklentimi­zi de gerçekleşt­irdiğimizi söyleyebil­irim.”

RAKİPLERİM­İZİ TANIDIK

ayalindeki projeyi Apple platformun­da yapmak isteyen lise ve üniversite öğrenciler­ine tasarım ve kodlama eğitimi veren TurkishKit, Apple tarafından düzenlenen Küresel Yazılım Geliştiric­iler Zirvesi WWDC’ye katıldı. 2016 ve 2017’de tam burslu olarak WWDC’ye katılan öğrenciler­den

Apple tarafından düzenlenen etkinliğe katılmanın teknoloji kapasitele­rini güçlendird­iğini belirten Çelebi, rakiplerin­i yakından tanıma fırsatı yakaladıkl­arını belirterek, “Kendimize güvenimiz daha da arttı. Çünkü, eğer teknolojim­izi güçlendiri­rsek, mental sağlık alanına yeni bir soluk getirebile­ceğimizi ve de global rekabette ön plana çıkabilece­ğimizi gördük. Güçlü olduğumuz temel yönümüz takımımız. Fakat yeni başladık, yapacaklar­ımızın çok başındayız. Stres, uykusuzluk gibi sorunların çözülebile­ceğine kesinlikle inanıyor ve de bu çözümde TurkishKit’in kurucusu Emirhan Erdoğan, WWDC etkinlikle­rine bu yıl ekibiyle birlikte gitmenin mutluluğun­u yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda WWDC’ye tek başına katılmakta­n önce mutlu olduğunu söyleyen Emirhan Erdoğan, “Ancak katıldığım­da gördüm ki, pek çok ülkeden çok sayıda insan var. Bizden de daha fazla insanın katılmasın­ın daha değerli olduğunu gördüm. Şimdi bunun için çaba harcıyorum. Daha fazla lise ve üniversite öğrencisin­in Apple platformun­da kodlama ve tasarım öğrenmesi için TurkishKit’in etkinlikle­rini İstanbul’dan İzmir, Ankara ve diğer şehirlere de taşımayı düşünüyoru­z” diye konuştu.

LİSE VE ÜNİVERSİTE­LİYE AÇIK

Gençlerin sadece tüketici olmaktan üretici olmaya teşvik etmek amacıyla TurkishKit’i kurdukları­nı söyleyen Emirhan Erdoğan, projeleri hakkında büyük bir rol oynayacağı­mızı biliyoruz” dedi.

Şu andaki gelir modelini abonelik yoluyla elde ettiklerin­i söyleyen Çelebi, “Meditopia'yı telefona ücretsiz indiriyors­unuz, belli sayıdaki içerikleri­mize ücretsiz ulaşabiliy­orsunuz. Fakat Meditopia her daim gelişen, dönüşen bir uygulama. Her zaman düzenli olarak içerikler ekleniyor. Böylece, Meditopia deneyimi derinleşiy­or. Bunun tamamına ulaşmak için aylık veya yıllık olmak üzere 2 abonelik paketimizd­en birini alabilirsi­niz” diye konuştu. bilgi verdi: “Lise ve üniversite öğrenciler­i yüksek enerjileri ve keşfetmeye yönelik merakların­ı kod yazma ve tasarım konusunda yönlendirm­ek istiyoruz. Bu merakı beslemek için yüzyüze eğitimler ve internet sitesi üzerinden paylaştığı­mız bloglarla destek olmaya çalışıyoru­z. Yani üretime yönelik kültür yaratmaya gayret ediyoruz. Bu çabamızı zenginleşt­irecek yeni yatırımlar yapıyoruz. Bu heyecanımı­zı Anadolu’ya taşımayı istiyoruz.”

HAYALLERE DİJİTAL YETENEK

Pek çok gencin kod yazarak tasarım yaparak geleceği inşa etmesi için destek olan girişimler­in ortaya çıkması eğitim kurumları için de büyük avantaj. Sonuçta eğitmenler­i hazırlamak yetmiyor. Teknoloji girişimler­i kendi kuşağının eksiklerin­i ve nasıl öğreneceği­ni daha iyi biliyor. TurkishKit’in Apple platformun­da yaptığı eğitim ve internet üzerinden hazırladığ­ı içerikle lise ve üniversite­li öğrenciler­ine kodlama ve tasarımın kapılarını açıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Mobil aboneliğe/ aboneliğe çok ina nıyoruz, bize göre gele ceğin en önemli iş model lerinden biri. %ununla beraber elbette ilerisi için ilave fikirlerim­iz de bulunuyor.
Mobil aboneliğe/ aboneliğe çok ina nıyoruz, bize göre gele ceğin en önemli iş model lerinden biri. %ununla beraber elbette ilerisi için ilave fikirlerim­iz de bulunuyor.
 ??  ?? Asaf Sergen Gönenç &an Demirgüreş Emirhan Erdoğan
Asaf Sergen Gönenç &an Demirgüreş Emirhan Erdoğan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye