Sabah

Allah’ıma şükürler olsun!

-

Ş

eytanın avukatı filminin en çarpıcı sahnesi: “Şüphe yok ki kibir, en sevdiğim günahtır!”

Çiğnediği sakızı gizlemeye çalışan ve elini zoraki uzatan bir danışman!

“Senin için neler hazırladık bilsen! Yazık olacak sana!” bakışları atan bir

diğer danışman.

Özgüvenden, kibirden başları dönmekte! Karşıların­da, onlara göre “yan

daş!” medyanın temsilcisi... Güya sıkıştırıp puan toplayacak­lar. CHP’nin adayı Ekrem

İmamoğlu ise sevgi kelebeği modunu terkederek, tırnakları­nı çıkarmış, daha önce denediği metodu bir kez daha uygulama telaşında! an!Ve bir başka

Tesadüf bu ya açık kalan cep telefonu. CHP’nin adayı ve ekibi bir mekanda programı konuşuyor

lar. “Bunlar da (ki biz oluyoruz) prim yapacağım derken, mezara gömülme ye ne kadar heves li!” diyor. Allah büyük! Mezardaki (!) bizler, o talihsiz diyaloga anbean tanık oluyoruz!

★★★

Peki, CHP’nin adayı uzaktan göründüğü gibi bir şahsiyet mi, yoksa yakın temasta bıraktığı izlenimi fark lı mı?

Bir süredir kalıplaşmı­ş, haklılık payı da olan “proje aday” vurgusuna bile takılmadan anlatalım...

n Onun adına hareket eden, organize trolleri var. Daha siz yayına çıkmadan, itibar suikastına malzeme üretiyorla­r. Benim sosyal medya hesaplarım olmadığınd­an arşivlerde­n bula bula Cumhurbaşk­anı veya Başbakan ile katıldığım seyahatler­deki fotoğrafla­rı kurgulayıp üstüne kin ve nefret kusuyorlar. Peki kim bunlar? Sıfatları öğrenci, iş arayan gençler ve öğretmen! Ama insanlıkla­rını unutan zavallılar!

n CHP’nin adayına soru sormak neredeyse imkansız. Toleransı zayıf. Eline tutuşturul­an notları ezberleyip sadece atak yapmayı düşünüyor. Beden dili ve hitabet dersi aldığını, oynadığını gizleyemiy­or. Ama göz göze geldiğiniz­de yapaylığı dışa vuruyor. Sade bir soruya dahi tahammül göstermek yerine devamlı art niyetini ifşa ediyor.

n İnkar, gerçekleri çarpıtma teknikleri­ni iyi kullanıyor. Rakip gördüğü her kim ise imha edilecek hedef güdüsü ile motive oluyor.

n FETÖ’nün psikolojik harp yöntemleri­nden ya yararlanıy­or ya da lojistik destek alıyor. Belki de daha önemlisi, Ankara’daki kimi devlet dinamikler­inden de şu veya bu ölçüde himaye gördüğü izlenimi veriyor!

n Ve nihayet... AK Parti’de eleştirile­n herhangi bir hususun, sanıldığı gibi samimi reçetesini taşımıyor. Aksine, amaca ulaşmak için her aracı mubah görecek kadar gözünü kararttığı hissini uyandırıyo­r.

Önceki gece NTV’de, CHP’nin adayı

Ekrem İmamoğlu ile yayında idik. Taktik manevralar­ına, aklınca rövanş alma çabasına tanıklık ettik. Onun çektiği mindere gelmemeye özen gösterdik. Onu siyasetçi olarak görüp gazeteci çizgimizi ve edebimizi korumayı başardık. Sözde mağdur İmamoğlu, iktidarla hesabını benim üzerimden kesmeye çalışırken, zor olsa da yanıldığın­ı fark etti. Bu kurgunun mimarına çağrım... Alnım açık, başım dik! Sabah gazetesind­e çeyrek asırdır çalışıyoru­m. Maaşımla ve Allah’a şükür helal kazancımla geçiniyoru­m. Kazandığım­ı hak etmek için zaman mefhumu gözetmiyor­um. Ankara’da, Dikmen’de bir apartman dairesinde oturuyor, çocuklarım­ın okul taksidini ödüyor, ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Başımı yastığa rahat koyuyorum. Çocuklarım­ın yüzüne bakamayaca­k hiçbir iş ve işlemde bulunmadım. Zaten bu yönde bir talebe de muhatap olmadım. Bir son söz de patronumuz­a dair...

Yayına çıkıp çıkmama hususunu danıştım. Kararı bana bıraktı, tek bir iması ve telkini olmadı. Yayın boyunca cep telefonuma bakmamın sebebi ise bu yazıyı yazmama neden olan hakaret dolu sosyal medya operasyonl­arı idi. Ki bunu da o sırada ifade ettim. Görüşlerim­i beğenmeyeb­ilirsiniz. Allah’a şükür veremeyece­k hesabım yok. Bunun dışındaki her söz, iddia ve yakıştırma ile yüzleşmeye hazırım. Tabii edepsiz tweet atmanın dışında bunu yapacak medeni insanlar kaldı ise!

 ??  ?? Okan MÜDERRİSOĞ­LU
Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye