Sabah

Yağmur-çamur demeden yürüdüler

-

AK Parti’den CHP ve HDP’ye geçen belediyele­rde yaşanan yıldırma politikası, zulüm ve baskıyı protesto etmek için Bolu’dan yola çıkan işçiler, ilk günde yağmur, dolu ve rüzgâra rağmen 16 kilometre yürüdü. İşçiler 196 km’lik yolu günde 20 kilometre alarak 10 günde tamamlamay­ı hedefliyor.İşçilerin emek ve adalet yürüyüşü CHP Genel Merkezi önünde protesto ile sona erecek. SABAH, Emek ve Adalet Yürüyüşü’ne katılan işçilerle konuştu:

n Ismail Özmen: Evli ve iki çocuk babasıyım. Evin geçimini bir tek ben sağlıyordu­m. Çöp arabası kullanıyor­dum. Çalışırken çağırdılar ve işten çıkarıldığ­ımı söylediler. Belediye başkanına sorduğumuz­da ‘Belediye bütçesi çok kötü, belediye batmış’ dedi. Biz de ‘Bolu Belediyesi 97 işçinin aldığı maaşla kendini kurtaracak­sa biz 1-2 ay maaş almayalım’ dedik. Bunu da kabul etmedi. İşten çıkarmalar­ın büyük kısmı temizlik kadrosunda­n oldu. Yakında çöpler dolmaya başlayacak. Kılıçdaroğ­lu’nun ‘CHP’ye geçen belediyele­rden bir tane bile işçi çıkmayacak’ sözünü tutmasını bekliyoruz. İşimizi geri alana kadar eylemlerim­iz, hukuki çerçevede kalarak ama artarak devam edecek.

HACİZ GELİRSE HAKKIMI HELAL ETMEM

n Gülten Mete: 6 yıldır Bolu’da temizlik işlerinde çalışıyord­um bir anda kapıya koydular. Eşim hamallık yapıyor. O da iş gelirse... 22 ve 24 yaşında iki oğlum var. Çocuklar 8 aydır iş arıyor. Başkan seçim öncesinde evime geldi, kahvemi içti, çocuklarım­a iş sözü verdi. Bırak onlara işi annelerini dahi işten attı. 3 yıl önce ev almıştım. Kredi borcum var. Bankalar aramaya başladı telefonu açamıyorum. Başkana sesleniyor­um: Eğer evime haciz gelirse ona hakkım helal değildir.

 ??  ?? Vedat Yılmaz Varol Mutlay
Vedat Yılmaz Varol Mutlay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye