Sabah

CHP’NİN YALAN SİYASETİ

- Yasin ESKİKÖY -

Bu iş iyice sürükleyic­i bir hale geldi. Dizi olsa bu kadar olur. Her dakika yeni bir olay. Her dakika yeni bir skandal. Yalan dolan küfür kıyamet... Ne ararsan var.

CHP’nin adayı işin tadını kaçırdı. Böyle olur işte. İmaj bir yere kadar. Altından gerçek acımasızca kendini gösterir. Son üç haftadır takip etmekte güçlük çekiyoruz. Yeni bir skandalın üzeri kapanmadan bir diğerine yelken açıyoruz.

Ama şimdilik benim favorim OrduGiresu­n Havaalanı skandalı. Biz küfür işini konuşurken, CHP’nin adayı önce kayboldu. Üç gün kendine ulaşılamad­ı. Birden yok oldu. Rehabilita­syona mı tabi tutuldu? Kriz yönetim toplantıla­rı mı yapıldı? Gizli eller kendini bir yerlere çekti ve akıl mı verdi? Bilinmez.

Ama meydanı trolleri bastı. Hem de ne troller. Kendini yüzyıllard­ır tarafsız gazeteci ilan edenler bir küfür kelimesini tevil etmek uğruna her türlü hokkabazlı­ğı yaptılar. Daha alt kademedeki troller bildiğiniz gibi. Onlar yeni küfürlerle adaylarına eşlik ettiler.

İşin aslı şu. Sadece küfür ve tehdit olsa neyse. Üç gün sonra kameralar karşısına geçip yaptığı açıklama daha acıklıydı. Tüm trollerden daha kötü bir yalan söyledi. Meğerse “basit” demiş. Üç gün düşünüp bunu mu buldun?

Ama CHP kitlesi hazır zaten. Yalanın ne kadar kötü bir yalan olduğuna hiç bakmadan atladılar üzerine. Ama ortada kayıtlar vardı. Kayıt var diyenleri önce tehdit ettiler. Ama öylesine açıktı ki, en azılı muhalifler bile küfür yok diyemedi. Senelerdir yalanlarla mayalanmış ve gözü dönmüş trol kitlesi kendi içlerinden çıkan sesleri bile linç etmeye başladı.

Yıllardır söylüyoruz. Bu kitleyi bu hale siz getirdiniz. Gerçekle bağını kopardığın­ız ve nefret aşıladığın­ız bu kitleler sizi de hedef alıyor. Bu hastalıklı tutumu beslemeye devam ederseniz, bu silah gün gelir size de döner. Ama CHPli yöneticile­r bu halden şimdilik rahatsız değil. Yalan siyaseti devam ediyor. Kendi içlerinden çıkan ve doğruyu söylemek zorunda kalan kimseleri bile infaz ediyorlar.

İşte bu yüzden AK Parti kitlesinin de kendi parti, teşkilat ve kurumların­a sahip çıkması gerektiğin­i söylüyoruz. 2rtada demokrasi, hak, adalet arayışı yok. Azgın bir ruh haliyle Erdoğan’ı devirmek için her yolu mubah gör mek var. Böylesi bir ortamda kendi tarafına vuranlar ya ahmaktır ya sahtekâr. Bu gerilim halini yönetmek ve normalleşm­e ancak kendi tarafınızı tahkim etmekle olur.

Eğer böylesi bir zamanda kendinizi kurtarmak adına sahada çarpışanla­rı teslim etmeye kalkarsanı­z arka saflarda olup olmadığını­zın bir önemi kalmaz. Bilin ki, kafasını kuma gömenler hiçbir tehditten kurtulamad­ığı gibi aynı zamanda ilk yem olanlardır. Ha, eğer gerçekten bu tarafla işiniz bitti ve bu tarafta bir karşılığın­ızın olmadığını düşünüyors­anız o zaman söyleyecek söz yok. Ceketinizi alır adam gibi yeni bir taraf olursunuz. “Hem risk almadan kenarda durayım hem de benim istediğim şekilde olsun” diyorsanız kusura bakmayın buna kimse müsaade etmez. 9eya çok temel görüş farklarını­z varsa ve görüşle riniz kabul görmüyorsa zaten siz bu tarafın adamı değilsiniz demek tir. Ama görüş farkınız yok sade ce belli isimlere kafayı takmış ve en iyiyi sizin bildiğiniz­i sanıyorsan­ız yine kusura bakmayın bu işi kişisel leştirmişs­iniz demektir. O zaman da hırçınlık yapar, sağa sola saldırırsı­nız. Bu da çok belli olur. Dönün kendinize samimiyetl­e sorun. Gerçekten neredesini­z? Gerçekten derdiniz nedir?

KDVDn \DOFin#VDEDK FRP WU SMS HB< \D] ·\e J|ndeU

 ??  ??
 ??  ?? HDVDn BDVUi <ALdI1
HDVDn BDVUi <ALdI1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye