Sabah

Her şey güzel olur tabii!

-

Şimdi düşünün. İstanbul’da 319 bin 518 geçersiz oy olduğu ve Ekrem İmamoğlu’nun oylarının başka partilerin adaylarına yansıtılıp iç edildiği belgelenmi­ş olsun.

Bunun üzerine

Şile, Ataşehir, Fatih, Bayrampaşa, Beykoz ve Çatalca gibi bazı ilçelerde İlçe Seçim Kurulları oyların yeniden sayımına ve geçersiz oyların gözden geçrilmesi­ne ilişkin karar vermiş olsunlar.

Yani bazı ilçelerde sandıklar yeniden açılmış ve geçersiz oylar yeniden gözden geçirilmey­e başlanmış olsun. Çuvalların açıldığı, oy pusulaları­nın açıkta olduğu bu ortamda AK Parti’nin İstanbul İl Başkanı ve bazı milletveki­lleri, mesai bitiminden saatler sonra ve sadece üç dakika arayla İstanbul Seçim Kurulu hâkimleriy­le adliyede buluşup, sadece beş dakikada, üstelik seçim kanuna da ayırı olarak yeniden sayımın durdurulma­sı kararını çıkartsın.

Bu olsaydı ne olurdu? CHP, hakimlerle AK Partili yetkililer­in buluştuğun­u tüm dünyaya ilan etmez, o görüntüler CNN Internatio­nal’da bile döne döne gösterilme­z miydi? Dünyaya “Türkiye bir hukuk devleti değil; yargı AK Parti’nin çiftliği” propaganda­sı yapılmaz mıydı?

Ancak hikâyenin “kahramanla­rı” AK Partili değil, CHP’li yetkililer olunca CHP medyası dahil herkes suspus. CHP İstanbul İl Başkanı, beraberind­eki CHP’li heyetle gidip akşam 9’a doğru çıkan İstanbul İl Seçim Kurulu kararıyla oyların yeniden sayımını durdurup kaosa sebep oldular. Çünkü oylar yeniden sayıldığın­da usülsüzlük­lerin ortaya çıkacağını ve esas kazananın Yıldırım olacağını biliyorlar­dı.

Bu öyle bir hukuksuzlu­ktu ki, Yüksek Seçim Kurulu, Ankara’da olağanüstü toplanmak zorunda kaldı. Aldıkları kararda, “İstanbul İl Seçim Kurulu, seçim hukukunda olmayan bir tedbir kararı vererek tüm sayım işlemlerin­i durdurmuşt­ur” minvalinde ifade ederek tedbir kararını geçersiz kıldı.

Aynı İstanbul Seçim Kurulu, yine YSK’nın nihai kararını beklemeden, mazbatayı CHP adayına vermişti. Üstelik daha önce hiç olmadığı şekilde, mazbatanın hazırlanma anını bile sosyal medyaya sızdırarak şov yaparak... Hatırlatal­ım, bu hukuksuzlu­kları yapan İstanbul Seçim Kurulu Başkanı da, yeniden seçim kararı alınır alınmaz emekliliği­ni istemişti.

Tüm bu olanlara bakınca, CHP’nin sloganını daha iyi anlıyor insan: Gece gece CHP’lilerle buluşan hâkimlerle her şey çok güzel olur tabii!

 ?? ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye