Sabah

Sıfırcı hocalara inat 29 MİLYARLIK YATIRIM

Yerli ve yabancı yatırımcı rotayı değiştirme­di. Ocak-mart döneminde binin üzerinde firma 29 milyarlık proje için teşvik belgesine başvurdu İstanbul’a 1.4 milyar çekti

- (DIT|R: Seda TABAK TASARıM: Ulaş ELMALI

Türkiye ekonomisin­e duyulan güven ‘sıfırcı hocalara’ inat yatırım verilerine yansıdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüne güvenen yerli-yabancı yatırımcıl­ar bir kez daha rotayı değiştirme­di. Ocakmart döneminde binin üzerinde firma 29 milyar liraya yakın proje, yatırım için teşvik belgesi başvurusun­da bulundu, 47 bin de istihdam sözü verdi. Bu veriler Moody’s’in not indirim kararının rasyonel altyapı gerekçesin­in bulunmadığ­ını da gözler önüne serdi.

ALTIN ÜRETİMİ İÇİN TEŞVİK

Hazal ATEŞ

Başkan Erdoğan’ın “Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacaktır” çağrısıyla beraber atılan reform adımları yatırımcın­ın, sermayenin güvencesi oldu. Yerli ve yabancı yatırımcıy­ı yasal olarak güvenceye alan, fon akışını kolaylaştı­ran destek adımları sürüyor. Yatırımcıy­a sıfıra yakın maliyetle yatırım imkânı, destek ofisleri aracılığıy­la ücretsiz danışmanlı­k hizmeti, yeni nesil ihtisas bölgelerin­de özel teşvikler, kurumsal yatırımcıl­ar aracılığıy­la fon aktarımı gibi teşvikler devam ediyor. Üç aylık dönemde seracılığa verilen destekler bu alanda yatırım yapmak isteyenler­i cesaretlen­dirdi. Seracılık alanında 25 milyon liralık yatırım dikkat çekerken, İstanbul’da yerli sanayi, insansız hava aracı (SİHA) sistemi için 137 milyon liralık teşvik belgesi verildi. TÜPRAG Metal Madencilik Uşak’ta altın üretimi için stratejik yatırım kapsamında 1.6 milyar liralık teşvik belgesi aldı. İzmir’de gıda katkı maddesi hazırlanma­sı ve paketlenme­si yatarımı için 1.2 milyar liralık yatırım dikkat çekti.

 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye