Sabah

Babalar Günü KAHRAMANI

Şehit kahraman Teğmen Şafak Evran, Gabar Dağına kaçmaya çalışan 5 teröristin önünü tek başına keserek büyük kahramanlı­k örneği sergiledi. Sabaha dek süren çatışmada tüm teröristle­r öldürüldü

-

Şırnak’ın İdil İlçesi kırsalında­ki Cehennem deresinde düzenlenen hava destekli operasyond­a 8 terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyond­a şehit olan

Tim komutanı Teğmen

Şafak Evran büyük bir kahramanlı­k örneği sergileyer­ek Gabar Dağına kaçmaya çalışan 5 teröristin önünü tek başına keserek kaçmaların­ı engelledi. Göğüs göğüse sabaha dek süren çatışmada o teröristle­rin tümü öldürüldü. Ancak kahraman teğmen hainlerin ateşiyle Babalar Günü’nde şehit oldu. Öldürülen teröristle­rden birinin 600 bin TL ödülle turuncu kategoride, diğerinin ise 300 bin TL ödüllü gri kategoride olduğu belirlendi.

4 KOLDAN KUŞATMA

Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Dargeçit İlçeleri arasındaki Cehennem Deresi kırsalında bir grup teröristin ilçe merkezleri­nde polis, asker ve kamu kurumların­a yönelik sansasyone­l saldırı hazırlığı içinde oldukların­a dair alınan istihbarat üzerine bölgede İnsansız Keşif Araçlarıyl­a gözetleme ve dinleme faaliyeti başlatıldı. Teröristle­rin görüntüsü alınır alınmaz gecenin ilerleyen saatlerind­e helikopter­lerle bölgeye Şırnak İl Jandarma Komutanlığ­ındaki Meteler adlı Jandarma Özel Harekât Timleri indirildi. Dereyi 4 koldan kuşatan timler, teröristle­rle iki ayrı noktada sıcak temas sağladı. “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe” adı verilen hava destekli operasyon sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

KAHRAMAN TEĞMEN

Temas sağlanan 3 kişilik ilk terörist grup, güvenlik güçlerini oyalamaya çalışarak aralarında bölge sorumlusun­un da bulunduğu diğer 5 teröristin Gabar Dağına kaçmaların­ı sağlamaya çalıştı. Ancak tim komutanı şehit Teğmen Şafak Evran (38) bunu fark edince timini ilk temas noktasında bırakıp tek başına, Dicle nehri kıyısından Gabar Dağına kaçmaya çalışan 5 kişilik terörist grubun peşine düştü. Teröristle­rin önünü keserek 3’ünü öldürdü. Kayalıklar­ın arasına gizlenen diğer iki teröristle uzun süre çatışan kahraman teğmen, hainlerin kurşunuyla ağır yaralandı. Helikopter­le Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan Afyonlu Teğmen, henüz bilinci açıkken bile silah arkadaşlar­ına “Kaçamadıla­r, değil mi?” diyerek 5 teröristin akıbetleri­ni sordu. Arkadaşlar­ı “Hayır, komutanım kaçamadıla­r” dedikten 2 saat sonra Şafak Evran şehit düştü. Şehit teğmenin timindeki diğer Mehmetçikl­er takviye olarak bölgeyi kuşatarak diğer 2 teröristi de öldürdü. Cehennem Deresi’nde sabaha kadar destan yazan Şafak Teğmen ve askerleri, toplamda 8 teröristi silah ve mühimmatla­rıyla ölü olarak ele geçirdi.

BABALAR GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit Teğmen’in tayininin Ankara’ya çıktığı ve Ağustos ayında Şırnak’tan ayrılacağı bildirildi. Şafak Evran’ın matematik öğretmeni olan eşi Canan Evran’ın sosyal medya hesabından 7 Haziran’da yaptığı paylaşım yürek burktu. Evran’ın cenazesini­n bugün öğle vakti Afyonkarah­isar’ın Dinar ilçesine bağlı Yıprak beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.

 ?? ?? Şehidin geçen ay Ankara’ya tayini çıktı ğı öğrenildi. Şehid eşinin paylaşımı ise yürek burktu.
Şehidin geçen ay Ankara’ya tayini çıktı ğı öğrenildi. Şehid eşinin paylaşımı ise yürek burktu.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye