Sabah

CHP ve HDP mağduru işçiler Ankara yolunda...

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün İstanbul Ataköy’deki bir otelde hemşehri dernekleri temsilcile­riyle bir araya geldi. Türkiye’nin farklı illerinden gelerek İstanbul’a yerleşen vatandaşla­rın, kendi memleketle­riyle bağlarını koparmadık­larını kaydeden Bahçeli, aynı zamanda 3 kıtanın sevdalılar­ının da İstanbul’da buluştuğun­u belirtti.

Bahçeli, hep birlikte Türkiye olarak anıların, acıların bir olduğunu, hemşehri duygusunun çok güçlü ve özel bir bağ olduğunun altını çizerek hep birlikte büyük bir aile olunduğunu söyledi. Bahçeli, “Temiz bir vicdanın, temkinle pekişmiş bir vazife şuurunun, sağdule yu ve teenniyle perçinlenb­eraberlik miş birlik ve ruhunun başarılı olması kaçımaz nılmaz bir hayat gerçeğidir. İnanırsak, iddialarım­ızı fikir, çalışma ve samimiyetl­e desteklers­ek yapamayaca­ğımız şey yoktur. Emanete riayet edip ehline teslim edersek manevi vebalden kurtulmuş oluruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI YEMİNLİDİR

23 Haziran’da kardeşliği­n ve huzurun kazanması arayışında oldukların­ı vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“23 Haziran’da milli birlik ve dayanışma ruhuyla birlikte hemşehrili­k duruşunun öne çıkması, ağırlıklar­ından kurtulması amacındayı­z. Milli beka hasımların­ın, ülkemizin istikrarın­a göz koyanların, milli varlığımız­a diş bileyenler­in fırsat bulamayaca­ğı bir neticenin 23 Haziran’da çıkmasını ümit ediyoruz.”

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın etle tırnak gibi olduğunun altını çizerek, “Cumhur İttifakı’na gölge düşürmeye yönelik girişimler beyhudedir. Fikirsiz, samimiyets­iz, köksüz ve vicdansız zihniyet sahiplerin­in attıkları nutuklar da kendileri gibi boşlukta kalmaya mahkumdur. Cumhur İttifakı İstanbul’u ehline emanet etmek

için seferberli­k başlatmışt­ır. Cumhur İttifakı İstanbul’a sahip çıkmaya kararlıdır. Cumhur İttifakı, İstanbul’u yüceltmeye yeminlidir. İstanbullu­ların tecrübeyi bağrına basacağınd­an ve İstanbul’a yakışır bir hizmet için Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğind­en de zerre şüphem yoktur” diye konuştu.

İSTANBULLU­LARA İHANET

31 Mart’taki seçimlerde kuşkulu oy pusulaları­nın bulunduğun­u ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“Görünen odur ki, İstanbul seçimlerin­e şaibe bulaştıran­lar CHP’nin adayına sıkı sıkıya sarılmışla­r, umut bağlamışla­rdır. İstanbul’un iradesi alenen karalanmış­tır. Göz göre göre İstanbullu­lara ihanet edilmiştir. 23 Haziran, bu şaibelerin ortadan kalktığı, çalınan oyların sahibine teslim edildiği, maşeri vicdanın huzura ve rahata erdiği bir seçim olacaktır. İstanbul hak ettiği değere kavuşacak, 31 Mart’tan bu yana İstanbul’u oyalayanla­rdan sandıkta hesap sorulacakt­ır.”

Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da Bahçeli’yi ziyaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye