Sabah

Nafile program

-

DEMEK anlaşmalı, protokol lü televizyon tartışma prog ramı yapılacağı­nı düşünmek büyük bir hataymış. Kesin doğrular bile havada bırakı labilirmiş. DEMEK anlaşmalı, protokol lü televizyon tartışma prog ramı yapılacağı­nı düşünmek büyük bir hataymış. Kesin doğrular bile havada bırakı labilirmiş.

'emek anlaşmalı, protokollü televizyon tartışma programı yapılacağı­nı düşünmek büyük bir hataymış. Böyle bir programda iki kere iki dört eder benzeri kesin doğrular bile havada bırakılabi­lirmiş.

Olacak şey mi?

Yani CHP’liler bir akşam İl Seçim Kurul yargıcı ile anlaşıp sayımı durdurmadı­lar mı? Ekrem İmamoğlu herkesin ortasında Ordu valisi için “İtlik yapma” diyerek hakaret etmedi mi? İmamoğlu mazbata alıp Belediye’ye geldiği ilk gün, Belediye’nin veriBAŞYAZ­I lerini kopya etmek için dışarıdan üç kişiyi görevlendi­rmedi mi?

Kesik kesik

Böyle sayısız konu vardı bir televizyon tartışma programınd­a gerçekten tartışılma­ları gereken... Ama her konu yarıda kesilip başka bir konuya geçildi. Ve İstanbul’un yıllardır tamamlanan alt ve üst yapıları gözden geçirilmek yerine, İmamoğlu’nun bunlardan sağlanan gelirleri nasıl harcayacağ­ı konuşuldu.

Galip kimdi?

Bu programın galibi kimdi sorusuna cevap ararken bir uzmanın görüşüne başvurmak herhalde en doğru davranıştı­r... İşte GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İhsan Aktaş’ın bu konudaki gözlemleri:

Yıldırım galip geldi

“-Tartışmayı iki üç açıdan değerlendi­rebiliriz. CHP ve İYİ Parti seçmeni çok daha motiveydi seçime. Bu buluşma AK Parti seçmenini motive etmek açısından çok iyi oldu. Binali Bey daha başarılıyd­ı. Ekrem İmamoğlu çok mesnetsiz suçlamalar­da bulunuyord­u ve kamuoyunda bu karşılık buluyordu.

Ya Melih Gökçek olsaydı...

Binali Yıldırım’ın bu mesnetsiz suçlamalar­ı çok açık bir şekilde ‘Bunların hepsi yalandı’ demesi bir yönüyle Binali Bey’in açısından çok faydalı oldu. Çünkü toplumun bir kısmının inandığı yalana bir saatten sonra kendi seçmeniniz de inanıyor. O yüzden Binali Yıldırım bu yalanların hepsini boşa çıkardı. Bu vatandaşa muhakeme fırsatı verdi. Ekrem İmamoğlu ilk zaman diliminde çok gergindi. Karşısında Melih Gökçek gibi biri olsaydı programı terk eder giderdi. Önceki günkü buluşmanın sonuna kadar gelmesini Binali Yıldırım’ın tavrı sağladı. Ama bu tartışmanı­n galibi Binali Yıldırım’dır.”

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? BAŞYAZI
BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye