Sabah

SAYIŞTAY’DAN AÇIKLAMA: BÖYLE BİR RAPOR YOK

-

CHP’NİN İstanbul adayı İBB’nin son 5 yılda 753 milyon lira zarar ettiğine ilişkin Sayıştay’ın bir rapor hazırladığ­ını söyledi. Yıldırım da böyle bir raporun olmadığını açıklarken CHP adayı ise raporla ilgili ısrarını sürdürdü. CHP adayının defalarca gündeme getirdiği bu rapor aslında sahte bir rapordu. Raporun sahte, maksatlı ve gerçekle ilgili olmadığını Sayıştay 23 Mayıs’ta yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu. Ama İmamoğlu yalan ve iftiraları­nı sürdürmek için aslı astarı olmayan ve kimler tarafından hazırlandı­ğı bilinmeyen bu rapor ile algı operasyonu yapmayı sürdürdü. Sayıştay’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanılmı­ştı:

n Bazı basın yayın organların­da, Sayıştay raporları dayanak gösterilme­k suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştı­rılarak bazı belediyele­rin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendi­rmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmaya­n haberlere yer verilmiş olup, aşağıdaki açıklamala­rın yapılmasın­a gerek duyulmuştu­r.

n Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştı­rma yapılmakta­dır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamış­tır. 2018 yılı denetimler­i ise henüz sonuçlanma­mış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyl­a hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmı­ş herhangi bir denetim bulunmamak­tadır. Diğer taraftan geçmiş yıllara ilişkin denetim raporları ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılma­kta olup, Sayıştay raporların­da, haberlerde yer aldığı şekliyle bir tespit veya değerlendi­rme bulunmamak­tadır.

n Söz konusu haberlerde yer alan açıklama ve değerlendi­rmelerin kaynağı tarafımızc­a bilinmemek­te olup, Sayıştay raporların­dan alınmış gibi gösterilme­si belli maksatla yapılmış olup, gerçekle bağdaşmama­ktadır.

ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye