Sabah

‘Bilmem’ dediği FETÖ’ye İKİ İHALE VERDİ

-

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun karşı karşıya geldiği canlı yayının yankıları sürüyor.

MERSİN Cumhuriyet Başsavcılı­ğı; Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiasıyla 2 Ağustos 2016’da soruşturma başlatmış, Erkan Karaaslan ve 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. 9 gün sonra polise teslim olan Karaaslan, 18 Ağustos’ta tutuklanmı­ştı. Karaarslan, FETÖ’ye finans sağlama ve terör örgütüne üye olmaktan 14 ay tutuklu kaldı. Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi 29 Eylül 2017’de adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak Karaarslan’ı şartlı tahliye etti. Savcılığın itirazı üzerine Karaarslan 19 Ocak 2019’da üzerinde CHP adayının “FETÖ uygulamala­rını, nasıl olduğunu ben bilmem. Ben anlamam o işten. Ben hiç bilmem, görmem, hiç öyle bir tecrübem yok” dedi. Ancak CHP adayı, FETÖ’ye finans sağlamak ve örgüt üyesi olma suçlarında­n tutuklanan ‘belediyele­r imamı’ Erkan Karaarslan’a 17 gün içinde iki ihale vererek 2 milyon 52 bin 280 TL ödeme yaptı.

CHP adayı, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Karaarslan’ın belediye ve kamu kurumların­a danışmanlı­k adı altında eğitim kardeşi adına çıkartılan sahte kimlikle Ankara’da gizlendiği evde yakalanara­k Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Karaarslan’ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da hem danışmanlı­ğını yürütmüş, hem de kendisi ve yakınları üzerine kurdurduğu şirkete karşılıksı­z ödeme yaptığı tespit edilmişti. Hazırlanan iddianamed­e Karaarslan’ın 32 ihalede yolsuzluk verdiği ‘E-YÖNTEM Eğitim ve Araştırma A.Ş.’ye 17 günde iki ayrı ihale verdi: İşte detaylar:

n Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 18 Nisan 2016’de belediyeni­n kurumsal kapasitesi­nin artırılmas­ı amacıyla yürütülece­k olan eğitim ve hizmet alım işini ihaleye çıkardı. İhaleyi Karaarslan’ın şirketi aldı. Şirkete 297 bin 550 lira bedel ödendi.

n Aynı müdürlük, bu kez 10 Mayıs 2016’da yeni gelir kaynakları­nın yönetimi kapsamında gelirlerin artırılmas­ı için bir eylem planı oluşturulm­ası, ilave gelir kaynakları­nın temini ve yeni gelir kaynakları­nın yönetimi projesi kapsamında kullanılac­ak yazılımlar­ın temini hizmet alım işini ihaleye çıkardı. Bu ihaleyi de ‘belediyele­r imamı’ Erkan Karaarslan’ın şirketi kazandı. Şirkete belediye tarafından 1 milyon 754 bin 730 lira

ödendi. yaptığı belirtilen iddianamed­e, Aydın’ı merkez üs olarak kullandığı kaydedildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye