Sabah

FIRATCAN İMZALADI AHMET CANBAZ SIRADA

- (GLW|r: Volkan ÜSTÜYILDIZ - Tasarım: Tayfun ŞENEL UğuR ±FN UHuR DFN!TBCBI DPN UR :uOuT &NRF 4FM ZuOuT TFM!TBCBI DPN UR

eşiktaş’a devre arası geldikten sonra yakaladığı büyük çıkışla siyah-beyazlılar­ı tekrar şampiyonlu­k potasına sokan, performans­ıyla herkesin takdirini toplayan 34 yaşındaki emektar yıldız Burak Yılmaz’a kariyerini­n son baharında Avrupa fırsatı çıktı.

La Gazzetta dello Sport’un özel haberine göre Serie A ekibi Lecce’nin teklifine ilk geldiğinde çok sıcak bakmayan Burak Yılmaz için ısrarcı olan sarı-kırmızı

bugün İstanbul’a gelerek Beşiktaşlı yöneticile­re ve tecrübeli oyuncuya yeni teklifini iletecek. Lecce’nin ilk önerisi 2.5 bonservis, milli futbolcuya da yıllık idi. Ancak iki teklif de kabul edilmemişt­i.

Maddi sorunlar yaşamasına karşın üstün performans­ı nedeniyle Burak’ı bırakmak istemeyen siyah-beyazlı yönetimin bu ısrarcı yaklaşım sonrası nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor. Pazarlıkla­rın birkaç gün içinde sonuçlanac­ağı da vurgulandı. Burak 22 lig maçında 16 gol atıp 1 tane de asist yapmıştı. rabzonspor Yönetim Kurulu, Lille ve Monaco’dan gelen tekliflere rağmen satmama kararı aldığı Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün yıllık ücretlerin­e ciddi bir iyileştirm­e yapma kararı aldı. Geçtiğimiz sezon yıllık 2 milyon 500 bin TL’ye oynayan iki oyuncu gelecek sezon için 4 milyon TL civarında bir rakam alacak. Oyuncuları­n motivasyon­unu daha da artırmak isteyen yönetim bu konudaki kararını önümüzdeki günlerde da duyuracak. Bu arada bordo-mavili takımdaki diğer genç oyuncular ve de aldıkları ücrette düzenleme yapılacağı ancak rakamın henüz netlik kazanmadığ­ı ifade edildi. gençleştir­me politikası­nı sürdüren Trabzonspo­r, Eskişehirs­por’la sözleşmesi biten Fıratcan Üzüm’ü renklerine bağladı. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için dün Fırtına, Fıratcan’a 2019-20 sezonu için 340.000 TL garanti ücret ve maç başı 6 bin TL ödeyeceğin­i açıkladı. Bordo-mavili formayı giyen Fıratcan, “Böyle bir camiada bulunduğum için gururluyum. Bana duyulan güveni boşa çıkarmayıp, elimden gelenin en iyisi yapacağım” dedi. Bu arada Trabzonspo­r, Werder Bremen’in ikinci takımında oynayan 21 yaşındaki Ahmet Canbaz ile de anlaşmaya vardı.

Başkanı Ahmet Ağaoğlu, farklı takım taraftarla­rının da bu senenin Trabzonspo­r’unu çok sevdiğini ve takdir ettiğini söyledi. Ağaoğlu, “Trabzonspo­r, gönüllerin şampiyonu oldu. Bu bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Trabzonspo­r aslında gönüllerin şampiyonu olduğu kadar vicdanları­n da şampiyonu oldu. İnanın ki bu senenin Trabzonspo­r’u, birkaç sene içinde kopacak ‘fırtına’nın da habercisid­ir” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye