Sabah

VALİYE ETTİĞİ KÜFÜRÜ HALA İNKAR EDİYOR

- (DITöR: YaVLQ ESKİKÖY TASARıM: Ulaş ELMALI

Açık oturumda iki figür gördüm. Birincisi Binali Yıldırım. Gayet rahat, kendinden emin, pro jelere ve rakamlara hakim di. Bu zamana kadar yaptığı hizmetleri­n kendine verdi ği güvenle başarısını ispatla mış bir aday olduğu için ve ne yapacağını gerçekten bil diği için göz doldurdu. İkincisi CHP’nin adayı. İçi boş konuş malar, ezber el kol hareketler­i, oturduğu koltuk ta bile hoplayıp zıplayan, rakam lara dair en ufak bir bilgisi olma yan, bunun yeri ne hamaset kusan ve tek silahı yalan olan bir tipleme.

Ben bu yalan işini baştan beri çok önemsiyoru­m. Sahte bir imaj çalışmasın­dan ibaret olduğundan hiç şüphem yok. Ama beni en çok şaşırtan yalan söylemekte­n utanmıyor oluşu. Tek programın için de bile defalarca aleni yalan lar söyledi. Saymaya çalış tım. İlk yarım saatte iki yalana kadar sayabildim. Hatta bun ların biri beş dakika önce söylediğin­i beş dakika sonra inkar etmek şeklindeyd­i. BIR PROGRAMıN IçINDE BILE BU KADAR çOK YALANA BAş VURMASı BENCE EN öNEM LI SORUN.

Özellikle Ordu valisine ettiği küfrü hâlâ inkar edi yor oluşu kimsenin gözünden kaçmadı. Gerçi moderatör bu konuyu hızlıca geçiştirip kapatmak için elinden gele ni yaptı ama kamuoyunda­n özür dilemeden bu yalana devam etmesi göz ardı edi lebilir bir durum değil. Küfür ettiğini kabul etse ve belki özür dilese bu kadar kötü duruma düşmezdi. ZIRA SEç MEN HATAYı AFFEDEBILI­R AMA YALAN VE SAHTEKARLı­K UNUTULMAZ. Mesela Clinton’ı Amerikan toplumunda göz den düşüren yaşadığı yasak ilişki değil bunu inkâr etmek için yalan söylemiş olmasıy dı. Gerçi CHP seçmeni yala na dolana bakmıyor diyebi lirsiniz ama kararsızla­r için bu

durum önemli bir işarettir. Kimse İstanbul Belediyesi’ne beş dakikada bir yalan söy leyen bir ismin gelmesini ter cih etmez.

Bir başka yalan vakası da daha önce Binali Yıldırım’a attığı bir iftira üzerinden cere yan etti. Katıldığı bir TV prog ramında Yıldırım’ın soruları moderatörd­en talep ettiğini söylemişti. Bunu da moderatör açıkça yalanlamış tı. Bu konu günde me geldiğinde ben öyle demedim gibi laflara başvurdu. Tabii yine mode ratör CHP adayı nı kurtarmak için bunu da ustaca çerçevelen­miş bir yorumla beraber sunarak geçiş tirdi. Tüm bu esnada Binali Yıldırım bu yalanları açıkça dile getirmek isterken mode ratör zamanı ve formatı baha ne ederek CHP adayını açık ça kolladı.

BIR BAşKA YALAN IFADE ISE SEçIMIN IPTALI üZERI NEYDI. Binali Yıldırım CHP oyların yeniden sayılması na itiraz etti deyince bunu da inkâr etti. Halbuki hepimiz biliyoruz gerçeği. Hatta aynı soru tekrar gelince yine cevap vermeden atladı.

Dediğim gibi her sefe rinde moderatör bu soru ların cevapsız kalmasına ve CHP adayının yalanlarda­n sıyrılması­na özen gösterdi. Bir moderatör olarak §AMA ORTADA GöRüNTüLER VAR” bile demedi. Bunu da kasten ve tarafgirli­k nedeniyle yaptı ğı çok belli oldu. Bu yüzden de bunu bir ortak yayın değil moderatörl­e CHP’nin ortak laşa tezgahladı­kları bir yayın olarak görüyorum.

Böyle bir aday her ne yaparsa yapsın milletin güvenini kazanamaz. İşTE BU YüZDEN CHP ADAYı FENA BIR çIZIK DAHA ALDı. CHP’liler görmezden gelmeye devam ediyor ama kararsızla ra sundukları adayın böylesi bir tip olmasından dolayı da en azından bazılarını­n utanç içinde olduğunu tahmin ede biliyorum.

KDVDn \DOFin#VDEDK FRP WU 606 +%< \D]

·\e J|ndeU

 ??  ??
 ??  ?? +DVDn %DVUi <$/d,1
+DVDn %DVUi <$/d,1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye