Sabah

YILDIRIM İÇİN ‘DEPLASMAN’ ZAFERİ

-

Binali Tamamen Yıldırım, ciddi, ilginç mimiksiz bir kişilik. bir la bu kadar yüz ifadesi dalga takınarak, geçebilen karşı başka aday bir öğrenci politikacı bursları yoktur meselesind­e sanırım. Örneğin şu dediği ne bakar mısınız:

“ª*enolere Eursª dedi. %en de yazmayı düşün düm ama yaza madım. Çünkü BElEDIyElE­r öğrEnCIlEr­E Burs DAğıtAmAsı­n DIyE CHP AnAyAsA MAHkEmEsI’nE GIttI vE ‘BElEDIyElE­r Burs vErEmEz’ DIyE kArAr AlDırDı. CHP karşı duruşun dan YazJeoerse, Eiz de Jenolere Eurs sağlayacağ­ız.”

Ya da İmamoğlu’nun 150 kreş vaa dine ilişkin kendisinin 300 mahallede 955 kreş açacağını söyleyip şu ‘ölüm cül’ hatırlatma­yı yapması: “EkrEm BEy, BEylIkDüzü’nDE 11 krEş vAADI vErmIş, BIr tAnEsInI yApABIlmIş. ÖnEmlI olAn vErDIğIn vAADI yErInE GEtIrmEktI­r, sIyAsEtçIn­In kAlItEsI orADAn BEllI olur.”

En bomba ifadesiyse, yalan söyle diği anında, hatta canlı yayındayke­n bile ortaya çıkan ama hiçbir şey olma mış gibi davranan CHP adayına bir bahiste: “YAlAn DEmEyElIm, ‘Doğru DEğIl’ DIyElIm; EkrEm BEy Alınıyor” idi. İmamoğlu’nun mazbatayı alır almaz ilk icraatı olan, İstanbul’un verilerini dışarıdan getirttiği “üç uzman”a kopyalatma girişimi konu su ise İmamoğlu tarafından tatmin edici biçimde açıklanmad­ı. Üstelik kopyalama ile yedekleme arasın da fark yokmuş gibi lafı dolandırdı ğında ise Yıldırım son noktayı koydu: “Veri yedekleme ayrı iştir, kopyala

ma ayrı iştir. İstAnBul’un vErIlErI zAtEn BIr yErDE DEğIl, IkI yErDE BIrDEn yEDEklEnIy­or. VErI kopyAlAmA IşI IsE BIr FETÖ tAktIğIDIr. FETÖ Bunu DAHA önCE (1725 ArAlık’tA AmErIkA’yA tAşıDığı DosyAlArDA olDuğu GIBI - H.K.) yAptı. DışArıDAn kImlIğI BElIrsIz üç uzmAn GEtIrmEk IsE BAşlı BAşınA FECAAttIr. DEvlEtIn mEmurlArı DururkEn BElEDIyEnI­n HAssAs BIlGIlErIn­E DışArıDAn ADAm tAyIn EDEmEzsInI­z.”

Yıldırım’ın akılda kalan pek çok projesi dillendiri­ldi ama en çok dikka timi çeken doğalgaza %10 indirim, su ve doğalgaz abonelikle­rinde ‘açma-kapama ücretini’ kaldırma, yeni evlenecek çiftlere 8.000 TL yardım, dar gelirli ailelere elektrikte 80 TL ve doğalgazda 50 TL destek, 50.000 genç istihdamı, trafik sorununu çözecek yeni yollar, Silivri’den Tuzla’ya derelerin ıslahı ve yeşillendi­rme projeleri bunlardan bazı larıydı. Ve “Ekrem Bey çok şey anlat tı da ne yapacağını söylemeyi unuttu” kapanışı ile yine güldürdü.

Moderatör Küçükkaya ise âdeta kronometre işlevi görüp, konuşmacıl­arın saniyeleri­ni saymaktan pek ileri gidemedi. İmamoğlu’nu “Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” diye takdim etme siyse zaten belli olan tarafının kasıt lı veya kasıtsız bir dışavurumu­ydu. Bu tarafgirli­k, program boyunca soruların formüle edilişinde­n müdahale etmele re değin hissedildi.

Ancak ‘deplasmand­a’ oynamayı kendine güvendiği için Binali Yıldırım seçmişti ve neticede farkını da ortaya koymuş oldu.

 ??  ??
 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye