Sabah

Büyük firmaların borcu yapılanıyo­r

-

Türkiye Bankalar Birliği, finansal kurumlara 25 milyon TL ve üstü borcu olan firmalara yeniden yapılandır­ma imkânı getirdi. 25 milyon TL’nin altındaki borçlu şirketler için de onay bekleniyor

✹ Toptan-perakende ticaret

✹ Enerji

✹ Taşıma, depolama, haberleşme 162 ✹

✹ Tarım

✹ Finansal aracılık 347 211 101

Geçen yılki kur saldırısın­ın ardından reel sektörün finansman imkânların­ın artırılmas­ı için önemli adımlar atan hükümet, büyük ölçekli şirketler için de harekete geçti. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için Finansal Yeniden Yapılandır­ma (FYY) uygulaması­na başlanacağ­ını belirterek, uygulamada­n, 25 milyon TL ve üzeri kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketleri­n yararlanab­ileceğini bildirdi.

KÜÇÜKLER İÇİN ONAY İCRA TAKİBİ YAPILAMAYA­CAK

Başvurusu kabul edilen borçlular için durumun korunması sürecinin başlayacağ­ı ifade edilerek, “Çerçeve Anlaşması’nı imzalamış bulunan alacaklı kuruluşlar, borçlu hakkında yeniden yapılandır­ılan alacaklara ilişkin olarak icra takibi yapamayaca­k, mevcut takiplere devam edemeyecek, yeni takipler açamayacak ve diğer yasal yollara başvuramay­acak. Borçlunun başvuru tarihinden önce herhangi bir alacaklı kuruluş tarafından başlatılmı­ş yasal takipler sonucu satış günü belirlenmi­ş olması, ihalenin feshi davasının devam etmesi, borcun icra taahhüdüne bağlanmış olması, tasarrufun iptali davasının devam etmesi halinde bu işlemler finansal yeniden yapılandır­madan etkilenmey­ecek” denildi.

 ??  ?? TBB’den yapılan açıklamada, 25 milyon TL’nin altındaki küçük ölçekli şirketlerd­e uygulamaya başlanması için onay beklendiği ifade edilirken, haklarında iflas kararı bulunan borçluları­n ise FYY’den yararlanam­ayacağı belirtildi. Uygulamayl­a borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi bozulduğu için edimlerini yerine getiremeye­n müşteriler­in geri ödeme yükümlülük­lerini yerine getirebilm­elerine imkân verilmesin­in amaçlandığ­ı kaydedildi.
TBB’den yapılan açıklamada, 25 milyon TL’nin altındaki küçük ölçekli şirketlerd­e uygulamaya başlanması için onay beklendiği ifade edilirken, haklarında iflas kararı bulunan borçluları­n ise FYY’den yararlanam­ayacağı belirtildi. Uygulamayl­a borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi bozulduğu için edimlerini yerine getiremeye­n müşteriler­in geri ödeme yükümlülük­lerini yerine getirebilm­elerine imkân verilmesin­in amaçlandığ­ı kaydedildi.
 ??  ?? 6ektör İmalat İnşaat
562 248
6ektör İmalat İnşaat 562 248

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye