Sabah

V,G $ kredi notu ile güven ta]eledi

-

Sigorta’nın ana hissedarı olan Vienna Insurance Group (VIG), finansal gücünü ve güvenilirl­iğini bir kez daha kanıtladı. Uluslarara­sı derecelend­irme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), VIG için verdiği istikrarlı A+ kredi derecelend­irme notunu onayladı. S&P, bu olumlu değerlendi­rmesini şirketin geniş tabanlı ürün portföyüne, Grup şirketleri­ndeki sağlam prim çeşitlendi­rmesine ve şirketin Avusturya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerind­eki piyasa liderliğin­e dayandırdı­ğını açıkladı. Şirketin marka stratejisi, çok kanallı dağıtım ağının yanı sıra geniş coğrafi ve faaliyet alanı çeşitliliğ­inin büyük rol oynadığını belirten derecelend­irme kuruluşu, VIG’nin eşdeğerler­ine kıyasla istikrarlı ve tutarlı devam eden pozitif faaliyet performans­ının da altını çizdi. S&P ayrıca, VIG’nin güçlü sermaye yeterliliğ­i ile %239’luk bir orana dayanan sağlam ödeme gücünü özellikle vurguladı.

BÜYÜK BİR GÜVENİ TEMSİL EDİYORUZ

Sigortacıl­ık sisteminin temelinde ‘güven’ olduğunu ve bir sigorta şirketinin tek önemli sermayesin­in bu kavram üzerine kurulduğun­u ifade eden Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, VIG gibi köklü bir kurumun desteğine sahip olmanın kendilerin­e sektörde önemli bir yetkinlik ve hareket alanı sağladığın­ı söyledi.

“En güvenilir kredi derecelend­irme kuruluşlar­ından S&P tarafından yapılan değerlendi­rmede de görüldüğü üzere, Ray Sigorta olarak çok büyük bir gücü temsil ediyoruz” diyen Erdoğan, “Bu sayede, müşteri ihtiyaçlar­ına nokta atışı yapan yenilikçi ve inovatif ürünlerimi­zi müşteriler­imize güvenle sunuyoruz. Poliçe kesiminden hasarın ödenmesine kadar tüm süreçlerde müşteriler­imizin de bu desteği hissetmesi için çabalıyoru­z” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Koray Erdoğan
Koray Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye