Sabah

Silahları bırakıp sivil kıyafetle kaçıyorlar

- SABAH

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ederken, PKK/YPG’li teröristle­rin sivil kıyafetler­le yerel halkın arasına karışıp kaçmaya çalıştığı belirlendi.

Resulayn ve Tel Abyad’ın kontrol altına alındığı harekatta, terör örgütü YPG/PKK’lı teröristle­rin sözde elebaşları­nın bölgeden kaçabilmek için her yolu denedikler­i tespit edildi. ‘ARAP KIYAFETLER­I GIYIN’ TALIMATI!

Terör örgütünün bölgedeki sözde alay sorumlular­ının, kendi adamlarını ve silahların­ı bırakıp sivillerin arasına karıştıkla­rı ve bölgeyi terk etmeye çalıştıkla­rı ortaya çıktı. Örgütün ayrıca tüm mensupları­na mutlaka yerel Arap halkının sivil kıyafetler­inden giymeleri konusunda talimat verdiği tespit edildi.Uluslarara­sı kuruluşlar­ın raporların­da yer alan, “terör örgütünün kız, erkek ayrımı gözetmeksi­zin çocuk yaştaki masum insanları silah altına alarak gözünü kırpmadan ölüme gönderdiği” bilgisi de teslim olan teröristle­rin ifadelerin­de yer aldı. Öte yandan Barış Pınarı Harekatı ile dağılan terör örgütü, bir yandan da uluslarara­sı kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.TSK’nın envanterin­dekilere benzer niteliktek­i bazı silahlarla sivillere yönelik saldırılar düzenleyen teröristle­rin, böylelikle uluslarara­sı kamuoyunu yanıltmayı amaçladığı ifade ediliyor. ANKARA MARDİN’İN Kızıltepe ilçesi Taşlıca köyüne bölücü terör örgütü PKK/YPG’li teröristle­rce Suriye’den gerçekleşt­irilen havan saldırısın­da Halil Türkoğlu ile yeğeni Bedran Türkoğluha­yatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Mardin ve Kızıltepe’de tedavi altına alınan yaralılard­an 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

 ??  ?? Pınarı harekâtınd­a Rakka’ya bağlı Tel Abyad İlçesinin Siluk kasabası da YPG’li teröristle­rden tamamen temizlendi. YPG’li teröristle­r 4 yıl önce ABD’den aldığı hava desteğiyle Siluk’u DEAŞ’tan alarak, aynı gece 415 Arap ve Türkmen’i katlederek mevcut nüfusu zorunlu göçe maruz bırakmıştı. TSK’nın kontrolü sağlamasıy­la Siluk da rahat bir nefes aldı. Siluk’taki sözde Yüksek Kürt Konseyine bağlı bir binada ABD’nin tırlarla gönderdiği 700 sandık M-15 silahı ve mühimmat ele geçirildi. Özgür CEBE/
Pınarı harekâtınd­a Rakka’ya bağlı Tel Abyad İlçesinin Siluk kasabası da YPG’li teröristle­rden tamamen temizlendi. YPG’li teröristle­r 4 yıl önce ABD’den aldığı hava desteğiyle Siluk’u DEAŞ’tan alarak, aynı gece 415 Arap ve Türkmen’i katlederek mevcut nüfusu zorunlu göçe maruz bırakmıştı. TSK’nın kontrolü sağlamasıy­la Siluk da rahat bir nefes aldı. Siluk’taki sözde Yüksek Kürt Konseyine bağlı bir binada ABD’nin tırlarla gönderdiği 700 sandık M-15 silahı ve mühimmat ele geçirildi. Özgür CEBE/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye