Sabah

DOĞRU YERDEYİZ

Üç yıl boyunca Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne isim sponsorluğ­u yapacak olan global beslenme şirketi Herbalife Nutrition’ın Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal, “Hedeflerim­iz ile basketbol örtüşüyor. Bu sebeple TBF ile doğru bir iş birliği yaptık” dedi TB

-

ürkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne üç yıl boyunca Herbalife Nutrition isim sponsorluğ­u yapacak. Dünyanın önde gelen global beslenme şirketleri­nden biri olan Herbalife Nutrition’ın Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal ile imza töreninden sonra kısa bir söyleşi yaptık.

■ Neden kadın basketbolu? Aslında iki sebebi var. Herbalife Nutrition’ın misyonu çerçevesin­de iki büyük önceliği bulunuyor. Bunlardan biri hem dağıtımcıl­arımızın hem tüketicile­rimizin hayatında sporun ve aktif yaşamın ön planda yer alması. Bu anlamda basketbol zaten çok önemli bir spor dalı Türkiye’de ve aktif yaşamı sporun hayatımızd­a daha fazla yer almasına sağlayacak bir dal. Fakat kadınlar kısmına geldiğimiz­de doğrudan satış firması olarak Herbalife Nutrition başta kadınlara ve birçok insana girişimcil­ik fırsatı sunan, onları destekleye­n bir firma. Ve birçok örnekte görüyoruz ki dağıtımcım­ız olan kadınlar başarı hikâyeleri ile başka insanlara başka kadınlara ilham kaynağı oluyorlar. Bu çok değerli bir şey ve biz kadın basketbolc­uların hikâyeleri­ni dinlediğim­izde de çok örtüşen ortak noktalar bulduk. Bu sebeple de bizim için çok doğru bir iş birliği olduğunu düşünüyoru­z.

■ Bu iş birliği içinde rol modeliniz olacak mı?

Birçok fikri federasyon­daki arkadaşlar­ımızla konuşuyoru­z. Nasıl daha fazla katkımız olur, nasıl daha fazla duyurabili­riz kadın basketbolu­nu, nasıl daha fazla yayabiliri­z kız çocukları, gençler arasında. Gereken her şeyi yapmayı planlıyoru­z. Tabii ki bu etap etap gelişecek bir proje. Çünkü bugün sadece isim sponsorluğ­unu imzaladık fakat heyecan verici projeleri mutlaka duyacaksın­ız bizden.

■ Kulüpler bazında çalışmanız olacak mı?

Şöyle olacak; kulüplerin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda onlara sporcu beslenmesi konusunda destek vermek, kendi ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda onlarla görüşüp farklı destekler verebilmek adına kulüpler ile görüşmeye hazırız. Planlarımı­zdan biri kesinlikle bu. Ancak kulüplerin yaklaşımı ve zaman gösterecek bunu.

■ Okullar ve altyapılar için bir hedefiniz var mı?

Ürün yelpazesi olarak sporcuları­n kullanabil­eceği çok güzel bir serimiz var, isimli. Fakat altyapı projelendi­rilmesi gereken bir şey. Çünkü federasyon­un zaten şu anda 89 farklı yerde, okullarla iş birliği yaparak kurmuş olduğu basket sahaları var. MEB ile de iş birliği içindeler. Ömer Bey (Onan) ile de benzer şeyleri konuştuk; buralarda nasıl yer alabiliriz, nasıl değer katabiliri­z bu girişime diye. Çok istekliyiz bu konuda. Sadece ismimizi verdiğimiz bir sponsorluk olarak bakmıyoruz, biz üç yıl boyunca farklı neler yapabiliri­z diye olaya geniş perspektif­le bakmaya çalışıyoru­z.

 ??  ??
 ??  ?? (dLz +aksal 9olkan Üstüyıldız’a konuştu.
(dLz +aksal 9olkan Üstüyıldız’a konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye