Sabah

BARIŞ PINARI amacına ulaşana kadar sürecek

Başkan Erdoğan başkanlığı­nda toplanan MGK’nın ana gündemi Suriye oldu. 4 saatlik kritik toplantıda Barış Pınarı Harekatı’nın, amacına ulaşana kadar süreceği vurgulandı

- ANKARA

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı­nda Külliye’de toplandı. 4 saat süren toplantını­n ardından yayımlanan bildiride özetle şöyle denildi:

■ HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMAKTA: Güney sınırlarım­ız boyunca ortaya çıkan ve milli güvenliğim­izi doğrudan tehdit eden terörü kaynağında yok etmek ve yerlerinde­n edilmiş Suriyelile­rin toprakları­na dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla, BM Güvenlik Konseyi kararları ile Adana Mutabakatı ve meşru müdafaa hakkı çerçevesin­de icra edilen Barış Pınarı

Harekâtı her veçhesiyle değerlendi­rilmiştir. Bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekâtın, amacına ulaşana kadar sürdürülec­eği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmı­ştır.

■ ARINDIRMA ÇALIŞMASI TAMAMLANMA­LI: Suriye’de güvenli bölgenin tesisi amacıyla imzalanan mutabakatl­arın tarafı ülkelerden, Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri dâhil başlattıkl­arı teröristte­n arındırma çalışmalar­ının bir an önce tamamlamas­ının beklendiği ifade edilmiştir.

■ İŞBİRLİĞİ MESAJI: Terörle mücadelede hiçbir yük ve sorumluluk­tan kaçmayan Türkiye’nin, DEAŞ terör örgütü ile mücadeleyi ilkeli ve kararlı şekilde yürüttüğü, her türlü işbirliğin­e hazır olduğu bir kez daha beyan edilmiştir.

■ ASILSIZ İDDİALAR: Kıbrıs ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere dönem içerisinde ortaya çıkan bölgesel ve küresel meseleler ele alınmış, gerçekleşt­irilen dış temaslar hakkında Kurula bilgi sunulmuştu­r. 1915 olayları hakkında tarihî ve hukuki dayanaktan mahrum ve asılsız iddiaları esas alan kararlar şiddetle kınanmış; hakikatler­i gün yüzüne çıkarmanın vaktinin geldiği uluslarara­sı toplumun dikkatine getirilmiş­tir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye