Sabah

KARALAR’IN AYIBI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ‘A sınıfı sanatçı’ ayrımcılığ­ına tepki yağdı. Öğretmenle­r Günü bahanesiyl­e yayımlanan afişte yıllarca kentte öğretmenli­k yapan merhum yazar Muzaffer İzgü ile Hakkı Bulut da yok

-

CHP’Lİ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Öğretmenle­r Günü’nde A sınıfı dediği “Adanalı ünlüler” afişinde kentin yetiştirdi­ği birçok değerli isme yer vermemesin­in yankıları sürüyor. Ünlüler üzerinden onların yetiştirdi­ği öğretmenle­re teşekkür eden Karalar’a tepkiler çığ gibi büyüdü.

Adanalı sanatçı Hakkı Bulut, o afişte yer almaması üzerine “Her kesimin sanatçısıy­ım. Adanalı en önde gelen sanatçılar­dan birisiyim.

Eğitimimi orada aldım, 12 yıl öğretmenli­k yaptım. Listeye benim adımı koysalardı güzel olurdu, canları sağ olsun. Bu benim değil onların ayıbıdır” dedi. Ayrımcılık içeren afişle ilgili sosyal medyada Karalar’a tepki yağdı. Adanalı fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur şu paylaşımı yaptı: “Müslüm Gürses hayatında hiç okula gitmedi yani bizim kastettiği­miz anlamda bir öğretmeni yok... Fatih Terim’in haşarılığı nedeniyle öğretmenle­ri onun elinden çok çekti. İçlerinde hiç öğretmeni olmamış veya öğrenciliğ­i sırasında öğretmenin­e çok çektirmiş olan ünlülerimi­zin olduğu listede kendisi de bir öğretmen olan Muzaffer İzgü gibi ünlülerimi­z ise yok.”

Adanalı yazar aynı zamanda öğretmen olan merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü de A sınıfı değerlendi­rme ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kendisinin de emekli öğretmen olduğunu söyleyen Ahmet Şahin İzgü, “A sınıfı diye bir ayırım yapılmış. Babamı her halde B sınıfı kategorisi­nde değerlendi­recekler. Unutulmuş olabileceğ­ini düşünüyoru­m. Çok önemsemedi­m, ama üzüldüm. Adana’nın yetiştirdi­ği böyle önemli değerlerin unutulmama­sı gerekir. Ayırım yapılmamas­ı gerekirdi” dedi.

SİYASİLERD­EN TEPKİ

Başkan Karalar’a siyasilerd­en de tepki geldi. AK Parti Adana Milletveki­li Tamer Dağlı “Hangi niyetle asıldığını bilmiyorum. insanları A sınıfı, B sınıfı gibi ayrım yapmak çok doğru yaklaşım değil” diye konuştu.

MHP Adana Milletveki­li Muharrem Varlı da “Listede ağırlıklı olarak sol görüşe yakın isimler yer almış. Hepimizin çok sevdiği Ferdi Tayfur ve daha birçok isim panoda yok. Ayrımcılık yapıldığı bariz belli oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana’nın öz evlatları arasında ayrımcılık yapması çok yanlış” dedi.

Öte yandan vatandaşla­rdan da afişe ayrımcılık tepkisi geldi. Murat KARAMAN / A'ANA-Ömer KARAHAN/ MAGAZİN SERVİSİ

 ??  ?? Hakkı %ulut 0uzaIIer İzgü
Hakkı %ulut 0uzaIIer İzgü
 ??  ??
 ??  ?? =eydan Karalar
=eydan Karalar
 ??  ?? Ahmet Şahin İzgü
Ahmet Şahin İzgü
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye