Sabah

TURIZM YENI PAZARLARLA BüYüYECEK

-

Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslarara­sı Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yılki konseptin turizmin geleceği olduğunu belirtti. 2019 sonu itibarıyla Uzakdoğu’dan 1.1 milyon, Orta Avrupa’dan 2.8 milyon, Amerika Kıtası’ndan 1.1 milyon turist beklendiği­ni ifade eden Ersoy, 2023 yılında ise Uzakdoğu’dan 4 milyon Orta Avrupa’dan 4.5 milyon, Amerika Kıtası’ndan 3 milyon turistin gelmesinin hedeflendi­ğini, Türkiye olarak yeni pazarlara odaklanıld­ığını söyledi.

Dünyada turizmin öngörülend­en daha hızlı büyüdüğünü belirten Ersoy, “2023 hedefimiz 75 milyon turist sayısına ulaşmak. Gelir olarak da 65 milyar doları yakalayaca­ğız. Bu yıl da 34 milyar doları aşacağız. Ziyaretçi başına gelir ve kişi başı gecelik gelir çok önemli hale geldi.

Hedefimiz 10 gecelemeye kadar tekrar gelmek” dedi.

TE/E)ON/AR,M 686M8YOR

Denizbank’ın turizme kredi piyasasınd­a yüzde 17’lik bir paya sahip olduğunu belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 3 milyar dolar turizm kredisi verdikleri­ni belirtti. Turizm sektörüne KGF desteğinin sağladığı kefaletin an itibarıyla 5.2 milyar TL olduğunu da belirten Ateş, “Denizbank’ın turizmde KGF kredileri payı yüzde 20 düzeyinde. Sektöre yeniden yapılandır­ma desteğinde kredi tutarı ise 2 milyar dolar” dedi. Yatırımcıl­arın ilgisinin de büyük olduğunu söyleyen Ateş, “Turizme hem yurt hem de yurtdışınd­an ciddi talep var. Beni hayretler içinde bırakan bir şeyler oluyor. Telefonlar­ım susmuyor. ‘İyi bir otel var mı?’ diye yatırımcıl­ar beni arıyor. Bunca yıldır böyle bir şey görmedim. 6 otelin satışını gerçekleşt­irdik” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? ANTA/YA
ANTA/YA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye