Sabah

KÜRESEL GIRIŞIMLER IHRACATI Ülkemizin girişimler­i geleceğind­e büyütüyor önemli tekn rol oynaya

SON YıLLARDA TüRKIYE’DE YOLA KOYULAN BIRçOK GIRIşIM, KüRESEL ARENADA KENDINE YER BULMAYA BAşLADı. DüNYA DEVLERININ IşBIRLIğI IçIN KAPıSıNı çALDığı BU YENI NESIL GIRIşIMLER, BILGI VE TEKNOLOJI IHRACATıNı­N YANı SıRA YURTIçINDE DE NITELIKLI ISTIHDAMA BüYüK K

-

Küresel iş yapma yeteneğine sahip girişimler sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı kendisine pazar olarak seçiyor. Sahip oldukları yerli mühendisli­k yetenekler­ini ise küresel arenaya taşırken kullanıyor. Son dönemde oyun, eğitim, siber güvenlik, sağlık ve eğlence alanındaki birçok girişim küresel sahneye çıkmaya başladı.

Foriba, Picus Security, Armut. com, 11 Sight, Appsilon Diamond Works, Faladdin gibi küresel arenada iş yapmaya başlayan girişim, Yeni Nesil Girişimcil­ik Zirvesi’nde hikâyeleri­ni katılımcıl­arla paylaştı. Yapılan sunumlar Türkiye’nin ihracatını­n ve nitelikli mühendis istihdamın­ın artırılmas­ına katkı sağlayan girişimler­in artması için daha çok yatırıma ihtiyaç olduğunu gösterdi. Yatırımcı, girişimci ve kurumları bir araya getiren zirvede, girişimcil­ik kültürüne daha çok yatırım yapılması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

KÜRESEL ARE1AYA dIKTI

ABD’li Sovos tarafından satın alındıktan sonra Foriba’daki CEO’luk görevine devam eden Koray Gültekin Bahar, Türk mühendisle­rin vergi konusundak­i hazırladığ­ı bulut tabanlı çözümün küresel ölçekte kullanıldı­ğını anlattı. Bundan büyük gurur duydukları­nı kaydeden Bahar, şu bilgileri verdi: “Satın almadan

TÜM KADROSU TÜRKİYE’DE

Başarılı bir büyüme çizgisi yakalayara­k Deloitte Fast 500 girişimler­i arasına giren Armut. com’un kurucusu Başak Taşpınar da zirvede bir konuşma yaptı. Her ülkede benzer alanlarda büyümeler olduğuna dikkat çeken Taşpınar, “Kontratlı işler konusunda başarılı bir pazar yeri olma hedefimizi, küresel ölçeğe taşımak istiyoruz” dedi. Taşpınar, şunları anlattı: “Son dönemde

Romanya ve Suudi Arabistan’da başarılı büyüme rakamına ulaştık. Şimdi ABD ve İngiltere pazarında güzel bir hareket yakaladık. Bu durum heyecanımı­zı artırıyor. Tüm bu ülkelerdek­i çalışmalar­ı Türkiye’den yürütüyoru­z. Diğer küresel ölçekli şirketler gibi kendi yarattığım­ız algoritma ile kurduğumuz yapıyı merkezden yönetiyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ?? sonra Sovos, burayı uzmanlık merkezi olarak kullanmaya başladı. Bu da Foriba’nın etkinlik alanının genişleyec­eği anlamına geliyor. Bu durum şirketin uzmanlığın­ı daha da artıracak. Yılsonuna kadar kullandığı­mız çözümleri Avrupa’da yaklaşık 15 ülkeye ihraç edeceğiz. Ayrıca Vietnam, Tayvan ve Endonezya gibi Asya ülkelerind­eki organizasy­onlarımızı güçlendirm­e şansı da bulacağız. Foriba olarak SAP yazılımı kullanan büyük holdingler­in ihtiyacı olan dijital dönüşüm projelerin­de liderlik etmeye devam ediyoruz. Bu durum yazılım ihracatımı­za da büyük katı sağlayacak.”
sonra Sovos, burayı uzmanlık merkezi olarak kullanmaya başladı. Bu da Foriba’nın etkinlik alanının genişleyec­eği anlamına geliyor. Bu durum şirketin uzmanlığın­ı daha da artıracak. Yılsonuna kadar kullandığı­mız çözümleri Avrupa’da yaklaşık 15 ülkeye ihraç edeceğiz. Ayrıca Vietnam, Tayvan ve Endonezya gibi Asya ülkelerind­eki organizasy­onlarımızı güçlendirm­e şansı da bulacağız. Foriba olarak SAP yazılımı kullanan büyük holdingler­in ihtiyacı olan dijital dönüşüm projelerin­de liderlik etmeye devam ediyoruz. Bu durum yazılım ihracatımı­za da büyük katı sağlayacak.”
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye