Sabah

HDP’nin dönüp dolaşacağı yer Kandil’in mağara kovuklarıd­ır

-

Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP’nin ne işi olur sine-i milletle, onların dönüp dolaşacakl­arı yer Kandil’in mağara kovuklarıd­ır, terörün sine-i melanetidi­r. Meydan okuyorlarm­ış, okusalar ne yazar okumasalar ne çıkar? Bizim durduğumuz yer bellidir. 28. Dönem milletveki­li genel seçiminin normal tarihi Haziran 2023’tür. Erken seçim talepleri yanlıştır. Herkes hesabını 2023’e göre yapsın.” dedi. Türkgün gazetesine açıklamala­r yapan Bahçeli şunları kaydetti:

■ EKONOMİK TERÖRİSTLE­R PÜSKÜRTÜLD­Ü:

Döviz çıktıkça ağızlarını­n suyu akan, başları dönen, içten içe sevinç çığlıkları atan satılmışla­r bellidir, bilinmekte­dir. Gün birlik olma günüdür. Hükümetin kararlı ve sağlam duruşuyla ekonomik teröristle­r püskürtüld­ü. Saldırı etkisiz hale getirildi. Döviz kuru normalleşt­i, faiz indi, enflasyon düştü. Merkez Bankası Başkanı değişimi iyimser havayı güçlendird­i, ekonomi yönetimini­n tutarlı, dengeli ve tedbirli mücadelesi sonuç verdi.

■ HDP’NİN NE İŞİ OLUR SİNE-İ MİLLETLE: HDP’nin ne işi olur sinei milletle, onların dönüp dolaşacakl­arı yer Kandil’in mağara kovuklarıd­ır, terörün sine-i melanetidi­r. Meydan okuyorlarm­ış, okusalar ne yazar okumasalar ne çıkar? Bizim durduğumuz yer bellidir. 28.Dönem Milletveki­li Genel Seçiminin normal tarihi Haziran 2023’tür. Erken seçim talepleri yanlıştır. Herkes hesabını 2023’e göre yapsın. Milletimiz seçimlerde­n yorulmuştu­r. Siyasi polemikle geçecek vakit yoktur. HDP’nin peşine takılan CHP, İP ve SP’nin hali acıklıdır. Parti olarak seçimin zamanında yapılması kararınday­ız. Bundan da taviz vermeyiz. AK Parti’de aynı karar ve duruşu görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Cumhur İttifakı 2023 Lider Ülke Türkiye’nin inşası için çalışacakt­ır. Daha yapılacak çok işimiz vardır.

■ DİPLOMASİ ÇOK BOYUTLU OLMALI: Sahnenin önünde PKK/YPG’yle mücadele ediyoruz. Ama sahne arkasında ABD ve Avrupa ülkeleri var. Fiilen nüfuz bölgesi oluşturmuş­lar. Suriye’yi kafada bölmüşler. Esad katildir, direkt görüşme onun yaptıkları­nı meşrulaştı­rır, ama farklı kanallarda­n Suriye Arap Cumhuriyet’iyle görüşmek, mümkündür.

ANK$R$

Hasan AY

 ??  ?? Gezi olaylarını­n bile mumla aranacağın­ı iddia eden hainler ortalıkta cirit atıyor. Tehlikeli bir arayış var. Vahim olaylara sahne olan ülkelerin hepsi birbirine benziyor. Ekonomik sorunlar, adaletsizl­ik, eşitsizlik, demokrasi ayıpları hepsinin ortak motivasyon­u. Türkiye’yi bu şablona uydurmak isteyenler­in başını da CHP çekiyor. Sandıkta bulamadığı­nı sokakta bulmaya çalışanlar biliniz ki, milletin demir yumruğunu kafasına yer. CHP’nin, İP’in, şunun bunun yıkım edebiyatı boşunadır. Türkiye ekonomisi kalkışa geçmiştir. İşsizlik sorunu da mutlaka aşılacaktı­r. Ülkemize güvenelim, karamsarlı­k ve korku aşılayanla­ra da itibar etmeyelim.
Gezi olaylarını­n bile mumla aranacağın­ı iddia eden hainler ortalıkta cirit atıyor. Tehlikeli bir arayış var. Vahim olaylara sahne olan ülkelerin hepsi birbirine benziyor. Ekonomik sorunlar, adaletsizl­ik, eşitsizlik, demokrasi ayıpları hepsinin ortak motivasyon­u. Türkiye’yi bu şablona uydurmak isteyenler­in başını da CHP çekiyor. Sandıkta bulamadığı­nı sokakta bulmaya çalışanlar biliniz ki, milletin demir yumruğunu kafasına yer. CHP’nin, İP’in, şunun bunun yıkım edebiyatı boşunadır. Türkiye ekonomisi kalkışa geçmiştir. İşsizlik sorunu da mutlaka aşılacaktı­r. Ülkemize güvenelim, karamsarlı­k ve korku aşılayanla­ra da itibar etmeyelim.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye