Sabah

500 MİLYONLUK ASANSÖR RANTI

CHP’li İnce’nin “Tatildeki çete” diyerek hedef gösterdiği Tuncay Özkan ile Engin Özkoç CHP’li belediyele­ri ziyaret ediyor. Hedef ise asansör denetimind­eki 500 milyon TL’lik rantı ele geçirmek İddiaya göre Özkan ve Özkoç başkanlara “Denetimi AND firmasına

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER Murat KARAMAN/ADANA

CHP’li Muharrem İnce’nin “Külliye’deki CHP’li” kumpasının ardından dile getirdği “Teknede tatil yapan çete” tanımı gözleri CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a çevirdi.

İlk başta inkar etselerde ardından birlikte tatil yaptıkları ortaya çıkan Özkoç ve Özkan’ın asansör denetimi yapan bir firma adına CHP’li belediyele­ri ziyaret etmesi partiyi karıştırdı. Sadece İzmir’de 50 bin asansörün bulunduğun­a dikkat çeken bir partili, Şirketin Türkiye genelinde yıllık asansör denetim rantının 500 milyon lirayı bulduğunu söyledi.Özkoç ve Özkan’ın denetimler­in Makine Mühendisle­ri Odası’ndan alınarak bu firmaya verilmesi için CHP’li belediyele­re baskı yaptıkları iddia edildi. Kasım ayı başında Balıkesir, Manisa ve İzmir’deki CHP’li ilçe belediye başkanları­nı telefonla arayan Özkan ve Özkoç, “Genel başkanın talimatı. Denetim işini AND firmasına vereceksin­iz. Görüşmeye şirketin yöneticisi Bahri Şahin gelecek” talimatlar­ı verdi.

GENEL MÜDÜR ESKI IL BAŞKANI

Yüksel Yaşartekin

Özkan ve Özkoç’un bu telefonlar­ının ardından 2010-2012 arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Bahri Şahin, yıl sonu sözleşme yenileme dönemi olması sebebiyle CHP’li belediyele­ri ziyaret etti. Türkücü İzzet Yıldızhan’ın da ortakları arasında yer aldığı AND, Şahin’i

MÜHENDISLE­R RAHATSIZ

MMO İzmir Şubesi Başkanı Dr. Yüksel Yaşartekin, “31 Mart seçimlerin­den önce denetim protokolüm­üzün bulunduğu çok sayıda CHP’li belediye, odamızla sözleşme yenilemedi. Belediyele­r bize bir cevap da vermiyor. Sonra bakıyoruz denetimler­i AND’ye vermişler. CHP’liler sorularımı­za yanıt vermiyor” dedi. MMO İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç ise, “İstanbul’da bize de bu yönde duyumlar geliyor. Kadıköy, Kartal, Beşiktaş ve Bakırköy ilçelerini­n denetimler­ini yapıyoruz. Diğer CHP’li belediyele­rde denetimler­i AND yapıyor” diye konuştu.

 ??  ?? Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’un Balçova Belediyesi’ni ziyaretler­inde yanlarında­ki AND logolu çanta dikkat çekti.
Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’un Balçova Belediyesi’ni ziyaretler­inde yanlarında­ki AND logolu çanta dikkat çekti.
 ??  ?? Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’un “Yapmadık” dedikleri yat tatilinde çektikleri bu fotoğraf ortaya çıkmıştı.
Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’un “Yapmadık” dedikleri yat tatilinde çektikleri bu fotoğraf ortaya çıkmıştı.
 ??  ?? Akif Kemal Akaypark
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, “Bankamatik­çi” oldukların­ı iddia ederek, bugüne kadar 2 binden fazla işçinin işine son vermesinin ardından, bu kez sahneye daha önce başkanı olduğu Seyhan Belediyesi çıktı. CHP’li başkan Akif Kemal Akaypark ve bahçeler müdürlüğün­de taşeron işçi olarak çalışan 70 kişinin iş akdini feshetti. Akay, geçtiğimiz ay “Her belediyede olduğu gibi bizim belediyemi­zde de bankamatik­çiler var” diyerek işçi kıyımının sinyalini vermişti.
Akif Kemal Akaypark Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, “Bankamatik­çi” oldukların­ı iddia ederek, bugüne kadar 2 binden fazla işçinin işine son vermesinin ardından, bu kez sahneye daha önce başkanı olduğu Seyhan Belediyesi çıktı. CHP’li başkan Akif Kemal Akaypark ve bahçeler müdürlüğün­de taşeron işçi olarak çalışan 70 kişinin iş akdini feshetti. Akay, geçtiğimiz ay “Her belediyede olduğu gibi bizim belediyemi­zde de bankamatik­çiler var” diyerek işçi kıyımının sinyalini vermişti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye