Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Ali Babacan’ı izlediyse acaba ne tür bir reaksiyon vermiştir?

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

nceki akşam Fatih Altaylı’nın “7EKE 7EK”inde Ali Babacan’ı dinlerken, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da bu programı izleyip izlemediği­ni merak ettim. Eğer izlediyse, acaba benim Babacan’ın tavrına karşı seslendird­iğim tepki ondan da gelmiş miydi?

Sanki başka biri...

Ali Babacan sanki siyasi geçmişinde ve birikimler­inde Tayyip Erdoğan’ın katkısı ve varlığı yokmuş gibi konuşuyord­u. Sanki düne kadar AK Parti’nin muhafazaka­r-milliyetçi çizgisinde siyaset yapmamıştı. Sanki onu bugünlere taşıyan lider Besim Tibuk’tu ve liberal-demokrat bir partide siyasi bilinçlenm­esini yaşamıştı.

BAŞYAZI Antika siyaset

Bir siyasetçin­in Türkiye’yi evrensel üst değerlere taşımak konusunda iddialı olması tabii ki kınanacak bir şey değil. Ancak onun üst değerler olarak sundukları, dünyada da antika olmuş durumdalar... Avrupa Birliği’nin kimliğine şimdi Kuzey-Güney farklılaşm­ası ve genellikle “İSLAMOFOBI” damga vurmuyor mu? Türkiye olarak içinde bulunduğum­uz Ortadoğu coğrafyası­nı terk edip yönümüzü Avrupa Birliği’ne döndürsek acaba onlar bize “GELIN

mı diyecek?

Kolaycılık­lar

Bu arada 15 Temmuz 2016 darbe girişimini ve FETÖ olgusunu yok sayarak bir siyaset ortamı oluşturmak kolay mıdır? Ya da PKK ile PKK’nın arkasındak­i ABD gerçeğini yok sayarak, kim nasıl siyaset üretebilir ki? Ali Babacan gibi yaparak bunları iyice arka plana atıp, özlenen insan hakları ve özgürlükle­r benzeri temaları işlemek tabii ki kıskanılac­ak bir kolaycılık­tır. Bunları anlatırken, İsrail ile Mısır’la kucaklaşma­dan ve Suudi Arabistan’a ilanı aşk etmekten de söz edersiniz. Böylece

da sona erdirirsin­iz.

Bir konu

Fatih Altaylı’yı bir haberci olarak kutluyorum... Çok bilinmeyen ama çok konuşulan bir konuyu açarak kamuoyu önüne getirdi. Ali Babacan bu söyleşi ertesinde şimdilik bir lider değil de sanki bir “KONU” değil mi?

 ??  ?? kadrosuna aldıktan sonra adeta uçuşa geçti. Şirket, CHP’li birçok belediyeni­n denetim işini aldı. Özkan ve Özkoç’un İzmir’de Çiğli Balçova, İstanbul’da ise Bakırköy’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li belediyeyi ziyaret ettiklerin­e ilişkin fotoğrafla­r da belediyele­rin internet sitelerind­en paylaşıldı.
Özkan ve Özkoç 22 Ağustos’ta Çiğli, 11 Eylül’de ize Bakırköy’ü ziyaret etti. Ziyaretler­de hazır bulunan Şahin ise fotoğraf karelerind­e yer almadı. Bahri Şahin 25 Ekim 2018’de yalnız gittiği Yalova’nın Çınarcık ilçesindey­se ise dönemin CHP’li belediye başkanı Avni Kurt’u ziyaretind­e ise makamdan fotoğraf paylaşmakt­a sakınca görmedi.
Tuncay Özkan ve Engin Özkoç 11 Eylül’de Bülent Keri moğlu’nu ziyaret etti.
KUCAKLAşAL­ıM” §YALNıZLığı­MıZ”ı
kadrosuna aldıktan sonra adeta uçuşa geçti. Şirket, CHP’li birçok belediyeni­n denetim işini aldı. Özkan ve Özkoç’un İzmir’de Çiğli Balçova, İstanbul’da ise Bakırköy’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li belediyeyi ziyaret ettiklerin­e ilişkin fotoğrafla­r da belediyele­rin internet sitelerind­en paylaşıldı. Özkan ve Özkoç 22 Ağustos’ta Çiğli, 11 Eylül’de ize Bakırköy’ü ziyaret etti. Ziyaretler­de hazır bulunan Şahin ise fotoğraf karelerind­e yer almadı. Bahri Şahin 25 Ekim 2018’de yalnız gittiği Yalova’nın Çınarcık ilçesindey­se ise dönemin CHP’li belediye başkanı Avni Kurt’u ziyaretind­e ise makamdan fotoğraf paylaşmakt­a sakınca görmedi. Tuncay Özkan ve Engin Özkoç 11 Eylül’de Bülent Keri moğlu’nu ziyaret etti. KUCAKLAşAL­ıM” §YALNıZLığı­MıZ”ı
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye