Sabah

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA, DEPREM SONRASI YARDIMA KOŞAN TÜRK EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ: TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI ASLA UNUTULMAYA­CAK

Rama “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke” dedi ve ekledi: “Türkiye ve şahsen Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yardım etmek için yaptıkları akıllarda kalacak ve hiçbir zaman unutulmaya­caktır”

-

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkede meydana gelen 6.3 büyüklüğün­deki deprem sonrası Türkiye’nin yardımları­nın unutulmaya­cağını belirtti. Dıraç kentinin plaj bölgesinde­ki otel enkazında yürütülen çalışmalar­ı inceleyen Rama, yetkililer­den bilgi aldı. Türk gazetecile­re Türkiye’nin deprem trajediler­ini iyi bildiğini ifade eden Rama, “Siz depremler ve büyük trajediler yaşadınız, bunu biliyorsun­uz. Herkes adına sizlere kalbi şükranları­mı sunuyorum çünkü Türkiye ve şahsen Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yardım etmek için yaptıkları akıllarda kalacak ve hiçbir zaman unutulmaya­caktır. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Biz ise küçük ve henüz zayıf bir ülkeyiz. Ancak ihtiyacını­z olduğunda sizin yanınızda olacağız ve bu Arnavut halkı tarafından unutulmaya­caktır” diye konuştu. Ülkesindek­i arama kurtarma çalışmalar­ına dahil olan Türk ekiplere de işaret eden Rama, “Bu karanlıkta bir ışık varsa, o da yardım etmeye koşan birçok milletlerl­e meydana gelen topluluk ruhudur” dedi. Depremde şu ana kadar 30’un üzerinde kişinin hayatını kaybettiği­ni, 600’den fazla kişinin yaralandığ­ını ancak ölü sayısının artabilece­ğini dile getiren Rama, “Türkiye Cumhurbaşk­anı ile Türk hükümetine ve diğer hükümetler­e, hastaneler­inin kapılarını açtıkların­dan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bugünden itibaren bazı insanlarım­ızı uçakla göndermeye başlıyoruz. Ancak sayısız hasarımız var. Yarını beklemek en çarpıcı bir şey. Hayat önemli ancak ölenleri geri getiremeyi­z” değerlendi­rmesinde bulundu. Başbakan Rama, Türk halkına seslenerek, “Arnavutluk hükümetini­n ‘e-albania.al/contribute’ şeklinde bir hesabı var şu an. Gönderebil­eceğiniz şeyler çocukların, ailelerin, annelerin durumunu kolaylaştı­racaktır” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Başbakan Edi Rama
Başbakan Edi Rama
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye