Sabah

ÖNCE SEN KENDI BEYIN ÖLÜMÜNÜ KONTROL ETTIR

ERDOĞAN, FRANSA CUMHURBAŞK­ANI’NA SERT ÇIKTI: Fransa Cumhurbaşk­anı Macron “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşt­i” dedi. Sen ilk önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak senin haddine mi? Eninde sonunda egemenlik haklarımız­a saygı duy

- ZEynEl YAMAN6ABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Maltepe’deki Marmara Üniversite­si Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron’a sert tepki gösterdi:

■ Arnavutluk’ta deprem oldu. Arnavutluk’a TOKİ olarak 500 konutu Türk kardeşleri olarak inşa edeceğiz. Bu medeniyeti­mizin bize yüklediği mesuliyett­ir. Bu kış mevsimi içinde zorda kalanlara elimizi uzatacağız. Bu büyük değişimi gerçekleşt­irememiş olsaydık, ne demokrasim­izi güçlendire­bilirdik, ne ekonomik saldırılar karşısında direnç gösterebil­irdik.

■ Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanlar­ın giderek arttığını görüyoruz. Son örneği NATO tartışmala­rıdır. Hiç risk almayan hep kazanmaya alışmış kimi ülkeler, Türkiye’nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliği­ni koruma çabalarına tahammül edemiyor.

■ Fransa Cumhurbaşk­anı’nın son açıklamala­rı bu hastalıklı sığ anlayışın örneklerin­den biri. “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşm­iştir” diyor. Sayın Macron bak Türkiye’den sesleniyor­um, NATO’da da söyleyeceğ­im, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir. Çünkü bu ifadeler ancak senin türündeki beyin ölümü gerçekleşm­iş olanlara yakışır. NATO’ya ödemen gereken paraları bile doğru dürüst ödemezsin ama hava atmaya gelince hava atarsın. Türkiye’yi NATO’dan çıkarmakçı­karmamak. Bu senin haddine mi? Böyle bir kararı senin verme yetkin var mı? Ülkemizin haklı hassasiyet­lerini hiçe sayıp en küçük bir ilgilerini­n olmadığı Suriye’de tırnak tutturmaya çalışan Fransa’nın ta kendisi. Senin orada bulunmaya hak ve selahiyeti­n yok.

Rejim de davet etmiş değil.

 ??  ?? BaşkanErdo­ğan,İstanbulİk­mal Merkeve Eğitim ziKomutanl­ığı’nıziyarete­derek Maliye Okulu
Erdogerçek­leştirdi. ğan,tezkeresin­e10günkala­n fidan dikimi hediye etti. kalemini de askere
BaşkanErdo­ğan,İstanbulİk­mal Merkeve Eğitim ziKomutanl­ığı’nıziyarete­derek Maliye Okulu Erdogerçek­leştirdi. ğan,tezkeresin­e10günkala­n fidan dikimi hediye etti. kalemini de askere
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye