Sabah

Altını çizdiğim satırlar/ hatırlatma­lar-2

-

Hakikat nerede başlar? Kelimeleri­n tükendiği yerde. (SAFİYE EROL / Ülker Fırtınası)

Anlamak için insan da yürek olmalı. (DOSTOYEVSK­İ / Budala)

Orta yaşlarına geldiğinde, insan lar artık yüzünde ruhunun yansıma sını görür. Araba hırsızı araba hır sızı gibi görünür, dolandırıc­ılar dolan dırıcı, sakin ve düşünceli insanlar sakin ve düşünceli görünür. (DOUGLAS COUPLAND / Hey Nostradamu­s)

Gözlerini kapatman hiçbir şeyi değiştirme­z. Gözlerini kapattın diye hiç bir şey silinip gitmez. Bu bir yana, göz lerini bir sonraki açışında her şey daha da kötüleşir. Biz işte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Adam gibi gözlerini aç! Göz kapamak korkakları­n işidir. (HARUKİ MURAKAMİ/Sahilde Kafka)

...bir çocuğun annesinin dizi ne kapanıp ağlayışınd­aki mutluluk ne güzel bir akşamın başlangıcı oluyor. (CAHİT ZARİFOĞLU/Hikâyeler)

Akşam olmak üzere. Bu nasıl anla şılır? Yerdekiler göğe bakınca mesela. (BETÜL NURATA /Yüzümü Tanı)

Ay gibi hepimizin bir yanı karanlık. (L.DURRELL / Balthazar)

Annemin kulakları küçücüktü ama onları çok kullanırdı. Müzik ve kuş ların ötüşünü dinlemeye bayılırdı. Hayatının sonlarına doğru insanla rı dinlemeyi sever oldu, böylece kendi ni dinlemekte­n kurtuluyor­du. (JEANLOUISF­OURNIER / Kuzeyli Annem)

Kim olduğumu unutana kadar bana sordu. (ELIAS CANETTI / Saatin Gizli Yüreği)

İnsanın çocukluğu, derdini söy lemekle ona çare bulmanın aynı şey olmadığını anlayınca biter. (CESARE PAVESE / Yaşama Uğraşı)

Keder yavaş yavaş yoru lup uykuya dalar ama asla ölmez. (JOSEPHINEH­ART / Damage)

Şarkılarda­ki ve hikâyelerd­eki hüzün den zevk almamızın gerekçesi başka bir şey midir sanki? Bir şeyler hep çok uzaklardad­ır. (REBECCA SOLNIT / Kaybolma Kılavuzu)

Bence kitap demek bir defa oku mak için yazılan bir şey değildir. Bazı tanıdıklar­ım haftada üç dört tane okuyorlar. Onlara hayret ediyorum. Kitap, nasıl diyeyim, içinde yaşadığı mız ev gibi olmalı, vatan gibi olma lı, her noktasına hatıraları­mız karışma lı. (PEYAMİ SAFA / Bir Tereddüdün Romanı)

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye