Sabah

Avrupa’nın ilk porselen markasını bir Türk aldı

2020’DE 22 ÜLKEYE ULAŞACAĞIZ Karaca Grubu, Avrupa’nın ilk porselen markası, müzayedele­rin en değerlisi, 239 yıllık Weimar’ı satın aldı. Fatih Karaca, “Tüm haklarını satın aldık. Karaca’ya üretim yapacaklar”dedi

- (ditör: 'LOHN *h1*g5 KARA CA’NIN Tasarım: 6HoLO .$<$ Tarık IŞIK

SI5ADA HÜSEYİN ÇAĞLAYAN 9A5

nükleer santral için Çinliler ile imza aşamasına gelindi. SABAH’a açıklamala­rda bulunan SPIC’in (Çin Devlet Enerji Yatırım Şirketi) Nükleer Güvenlik ve Kalkınma Bölüm Başkanı Hao Hongsheng, “Yılsonuna kadar anlaşmanın imzalanmas­ını bekliyoruz. Santral 4 reaktörden oluşacak. CAP1400 modeli Türkiye’de kurulacak. İnşasında 10 bin, devreye alındığınd­a ise 2 bin kişi çalışacak” dedi. Hao, finansmanı­n bir kısmını Çin, diğer kısmını Türkiye’nin karşılayac­ağını, oranın görüşüldüğ­ünü belirtti.

İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Avrupa’nın ilk porselen markaların­dan olan 239 yıllık Weimar’ı Karaca Grubu satın aldı. Alman marka satışta olmamasına rağmen onları ikna ettiklerin­i söyleyen Karaca Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca, “Tüm haklarını satın aldık. Fabrikanın yönetimde Rosental ailesi devam edecek. Bundan sonra Karaca’ya üretim yapacaklar” dedi.

Şelale KADAK ALMANYA’DA MİRASI SATIN ALDIK

Züccaciye odaklı başlayıp Mercan Yokuşu’ndaki cam atölyesind­e camları alıp dekorlayıp satarak piyasaya giren Karaca markasının büyüme hikâyesi baş döndürüyor. Geçen hafta önce Amsterdam’a gidip, dünyada ilk kez porselen üretiminde inci kullanarak fark yaratan Karaca’ya ilham veren kuzeyin Mona Lisa’sı olarak bilinen Vermeer’in güvenlik sistemleri kullanıyor. Fukuşima’dan sonra Avrupa ve ABD’den uluslarara­sı denetim kuruluşlar­ı ile birlikte güvenlik sistemleri yeniden test edildi. Öneriler sunuldu, sel ve depreme karşı güçlendirm­eler yapıldı” şeklinde konuştu.

UÇAK ÇARPSA SADECE ÇİZİLİR

İnci Küpeli Kızı’nı Mauritshui­s Müzesi’nde gördükten sonra Berlin’deki Karaca mağazasına uğradık. Orada sohbet ettiğimiz Karaca Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca, 5 yılda Almanya’da 30 mağaza açma hedefi koydukları­nı, lojistik merkezini de Köln’e kurdukları­nı anlattı. Karaca, “Tüm bu planları yaparken, Avrupa’da mirasın önemini bildiğimiz için kuvvetli bir marka ile yola devam etmek istedik. Arayışları­mız sırasında 1790’da kurulan Weimar karşımıza çıktı” dedi.

MÜZAYEDELE­RİN EN DEĞERLİSİ

Karaca’nın verdiği bilgiye göre, Alman marka 12 defa el değiştirmi­ş. Ama hep Almanlar satın almış. Müzayedele­rin en değerli porseleni olarak bilinen Weimar, 2007’de Rosental Ailesi’nin olmuş. Adını Weimar şehrinden alan fabrikada 220 kişi çalışıyor.

 ??  ?? SANTRALLER­DE en ileri 3’ncü nesil tek noloji kullanılıy­or. 2’nci nesile göre 100 kat daha güvenli. Maliyeti ise % 40 az.
SANTRALLER­DE en ileri 3’ncü nesil tek noloji kullanılıy­or. 2’nci nesile göre 100 kat daha güvenli. Maliyeti ise % 40 az.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ÇİN
ÇİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye