Sabah

İLK ADIM MUTLULUĞU: BEN ARTIK SÜPER KAHRAMANIM

5 yıldır yürüme hayali kuran ‘kelebek çocuk’ Abdullah Çiçek, Türkiye’nin seferber olduğu yardım kampanyası­yla yapılan ameliyat ve takılan protezle ilk adımı attı. Okula da gitmeye başlayan Abdullah “Ayaklarım süper kahramanla­rınki gibi demirden oldu” diye

-

SABAH’ın hikayesini Temmuz 2018’de ‘Abdullah’ı yaşatma seferberli­ği’ başlığıyla duyurduğu Abdullah Çiçek, 5 yıldan sonra ilk adımlarını attı. Mardin’de kadınların örgülerini satıp, öğretmenle­rin maaşlarını minik çocukların ise kumbaralar­ını ortaya koyduğu Abdullah, artık yürüyor, koşuyor ve gülümsüyor.

HER ŞEY O ADIM İÇİN

Milyonda bir görülen çift taraflı doğumsal kaval kemiği eksikliği hastası Mardin’li Abdullah’ın ailesi 5 yıldır çocukların­ı yürütme umuduyla mücadele veriyorlar­dı. Durumu ağırlaşan ve 6 ay içinde ameliyat olmaz ise bir daha yürüyemeye­cek olan küçük çocuğunu dramını SABAH, duyurunca hükümet harekete geçti. Türkiye seferber oldu, ameliyat ve ayakları için özel yapılacak olan protez için yüz binlerce lira toplandı. Abdullah, doğum günü olan 18 Ocak’ta o ameliyatı oldu, iki ay ayaklarını­n iyileşmesi­ni bekledi. Enfeksiyon oldu, ateşler içinde yattı. Sonra o çok beklediği ayakları yapılmaya başlandı, fizik tedavi ile

Abdullah haftalarca onlarla yürüme alıştırmas­ı yaptı. Ve nihayet ilk adımlar geldi. 81 milyonun o ilk adıma kilitlendi­ği küçük çocuk artık yürüyor, hatta anaokuluna başladı. Mutluluğun­u SABAH’la paylaşan Abdullah, “Biliyor musun, ben süper kahraman oldum. Ayakkabıla­rımı giyip, oyunlar oynuyorum. Yürüyorum ben, artık süper kahramanım, bunlar demir ayaklar. Okuldaki arkadaşlar­ım önce ayaklarımı sevmedi ama şimdi süper kahraman olduğum için çok beğeniyorl­ar. Okula da gidiyorum” dedi. Baba Hasan Çiçek ise, “Mutluluğum­uzun tarifi yok önce gazetenize sonra tüm Türkiye’ye teşekkür ederim, bu adımlar herkesin eseri. Oğlum 5 yıl sonra ilk kez yürüdü” sözleriyle duyguların­ı dile getirdi. Baba Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

■ AYLARCA HASTANEYE TAŞIDI: Her gün oğlumu yürüme salonuna taşıdım. Gün geçtikçe umudum daha artmaya başladı. Abdullah dondurma çok sever, yürüme çalışmalar­ı sırasında bacakları acıyor, korkuyordu. Elimde en sevdiği dondurma ile geçtim karşısına, ‘oğlum yürürsen, buraya gelirsen bu senin’ dedim. Ve başardı. Yürümeyi çok istiyordu, bana hiç ‘ayaklarım neden böyle’ demedi. Tam tersine bana ‘baba ayaklarım süper kahramanla­rınki gibi demir oldu’ diye konuştu.

■ ABDULLAH OKULA KAVUŞTU: Korkup, protezleri istemeyece­ğini düşündüm ama o çok sevdi. Hatta fizik tedavi sonrası protezler için ‘baba ayaklarımı neden eve de getirmedin’ diye soruyordu. Abdullah, arkadaşlar­ı gibi sokakta oyunlar oynamayı, gezmeyi ve okula gitmeyi çok istiyordu. Şimdi okula da başladı, okulun ilk günü gözyaşları­mızı tutamadık çünkü bunu görmek için çok beklemişti­k. Şimdi uzun süre yürümediği için korkuyor ve okulda düşme riskine karşın alışana kadar biraz okulda volker ile devam ediyor. Ama okul dışında rahat yürüyor.

■ DEMİRDEN İKİ

KANADI VAR: Gezmediğim­iz hastane, çalmadığım­ız kapı kalmadı, umutlar tükenirken gazeteniz sesimizi duyurdu. Oğlumun her hayali bize bağımlıydı, onu taşıyabild­iğimiz kadar ulaşabiliy­ordu ama artık hayallerin­e ulaşabilec­eği iki ayağı, demirden iki kanadı var.

 ??  ??
 ??  ?? TOD\ CANBOLAT
ANKARA
TOD\ CANBOLAT ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye