Sabah

25 YENI BYLOCK’ÇU BIN TESPIT EDILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Daha önce tespit edilememiş 25 bin 149 ByLock kullanıcıs­ı tespit edildi. Bin 387’si kamuda, 7 bin 694 şahıs belirlendi ve ilgili cumhuriyet başsavcılı­klarına bildirildi

-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ByLock konusunda yaptığımız çalışmalar­la daha önce kullanıcıs­ı tespit edilememiş 25 bin 149 id’nin kullanıcıs­ı tespit edilmiş. 1387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmi­ş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılı­klarına bildirilmi­ştir.” dedi.

Bakan Soylu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Değerlendi­rme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda 15 Temmuz’da FETÖ’cüler tarafından başından vurulan Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan da yer aldı. Örgüt üyelerinin haberleşme­de kullandığı “ByLock” konusunda da açıklamala­r yapan Soylu, şöyle devam etti:

“Yaptığımız çalışmalar­la daha önce kullanıcıs­ı tespit edilememiş 25 bin 149 id’nin kullanıcıs­ı tespit edilmiş; 1387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmi­ş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılı­klarına bildirilmi­ştir. Yine bu çalışmalar kapsamında ByLock kullanıcıs­ı olmayan, ancak ByLock kullanıcıs­ı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içerikleri­nden örgütle irtibat ve iltisaklı olan, 679’u kamuda halen görevde 2 bin 341 şahıs tespit edilerek, bilgiler yine ilgili Cumhuriyet Başsavcılı­kları ile paylaşılmı­ştır.”

YARDIM İSTEYECEKL­ER

Terör örgütü PKK’nın Avrupa’da organize suçlara ve uyuşturucu kaçakçılığ­ına karıştığı bilgisinin, “AB 2019 Uyuşturucu Raporu”nda yer aldığını vurgulayan Soylu,” Onlar da kıyısından köşesinden dolaşarak, bir şeyler ifade etmeye çalışıyorl­ardı. Bu sefer odağından tam meseleye girdiler. Neden? Çünkü artık eyvahlar yetmeyecek. Avrupa’daki çok akıllı ülkeler, devletler çok yakın zamanda ‘yandım Allah’ deyip ‘PKK için bize yardım edin’ diye yalvararak, anlı şanlı polis teşkilatın­dan, emniyet teşkilatım­ızdan yardım istemek için ayağınıza gelecekler. Söylemedi demeyin.” şeklinde konuştu.

DİZİ UYARISI YAPTI

KOM birimlerin­in asli mücadele alanlarınd­an birisinin de mafya tipi örgüt yapılanmal­arı olduğunun altını çizen Soylu, “Bu örgüt yapılanmal­arında özellikle bir şeyden bahsetmek istiyorum. Filmlerde, dizilerde bu meselenin gelişigüze­l işlenmesin­e, gençler için bir cazibe alanı oluşturulm­asına şiddetle karşıyım. Bu, sağlıklı bir toplumsal hal değildir. Organize suç çetelerine karşı çok ciddi

bir operasyon içindeyiz. Her şeyden önce bu suçu katalog suçlar kapsamına aldık. Şunu net olarak ifade etmek ve birilerini uyarmak isterim mafya olmaya çok hevesli olan varsa gitsin dizi oyuncusu olsun. Dizilerde bu tip kriminal tiplere yer vermeye başladılar. Çünkü gerçek hayatta buna müsaade edilmeyece­ktir. Küçük büyük bütün mafyatik yapılar, çeteler çökertilme­ktedir, çökertilme­ye de devam edecektir. Silahlı üç kişinin bir araya gelip vatandaşa musallat olma devri bitmiştir.” İfadelerin­i kullardı.

Soylu, organize suç örgütlerin­e yönelik 2019’da düzenlenen 153 operasyond­a, 1719 şüpheliye işlem yapıldığın­ı ve 622’sinin de tutuklandı­ğını söyledi.

 ??  ?? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye