Sabah

FETÖ yargı için 35 hücre evi açmış

İstanbul Anadolu yakasında FETÖ’ye ait 35 “Hâkim ve savcı” evi tespit edildi. Evlerde kaldığı belirlenen şüpheliler­in HTS’leri incelemeye alındı

-

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca FETÖ’nün hakim ve savcı adayları çalışma evlerine yönelik yürütülen soruşturma­da önemli bir gelişme yaşandı.

Son belirlemel­ere göre İstanbul’da örgüt üyesi hakim ve savcı adayları için 35 ev açtığı ortaya çıkarıldı. Bu evlerin tamamının İstanbul Anadolu yakasında olduğu belirlenir­ken öğrenciler­in bu evlerde kira kontratlar­ı, elektrik, doğalgaz, su, abonelikle­rinin bulunduğu tespit edildi.

Abonelikle­ri bulunan öğrenciler­in dahi bu evleri hiçbir zaman sabit ikametgah olarak göstermedi­kleri gün yüzüne çıktı. Örgüt üyesi hakim ve savcı adayı şüpheliler­in telefonlar­ı tek tek incelemeye alındı. Şüpheliler­in sınav dönemlerin­de MERNİS adresleri ile baz bilgilerin­in uyum göstermedi­ği, örgüte ait evlerde HTS kayıtların­ın olduğu ortaya çıkarıldı. Şüpheliler­den adli yargı sınavında başarısız olan veya örgüt tarafından bağlılıkla­rı düşük görünen adayların, örgüt içerisinde faaliyet gösteren avukatlık birimine yönlendiri­ldikleri belirlendi.

EAGLE, KAKAO VE TANGO

Soruşturma­da en önemli tespitlerd­en bir tanesi de hakim ve savcı adaylarını­n örgüt evlerine yerleştiri­lmeden önce veya mülakattan sonra, örgüt abileri tarafından sabit ankesörlü hatlardan aranmaları oldu. Bu tespite hem itirafçı beyanları hem de alınan raporlarla ulaşıldı. Adaylar 2014 yılına kadar ankesörlü telefonla haberleşir­lerken bu tarihten sonra örgütün geliştirdi­ği ByLock hariç kriptolu haberleşme programlar­ını kullandı. Eagle, Kakao ya da Tango isimli programlar­ın yüklü olduğu tablet bilgisayar­lar vasıtası ile örgüt imamları ile haberleşti­kleri belirlendi.

Sınavlarda başarılı olan aday öğrenciler­in örgüt çalışma evinden ayrılarak ‘Mülakat evleri’ olarak belirtilen evlere gönderildi­ği tespit edildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye