Sabah

İster küçüğüne ister büyüğüne bakın resim aynı resim

- Melih ALTINOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile başlayalım. Malumunuz, Kemal Bey 2020’de tek adam olarak git tiği Kurultay için çalışmaya başla dı. Geçen hafta da epeyce terledi.

Önce, mevcut ve potansiyel rakiplerin­i ardından tüm rakip lerini tasfiye etmeye yarayacağı­nı düşüne rek, son yılların en utanç verici siya si kumpasına ortak oldu. Sözcü gazete sinin yalan olduğunu açıklayıp yazarına özür dilettiği haberine kefil oldu.

Şimdi ise Turangate skandalınd­a en ufak rolü olanlar bile özür dilerken o sus kun.

CHP Genel Başkanlığı’nın ve Cumhurbaşk­anlığı’nın “doğal adayı” Muharrem İnce de Kılıçdaroğ­lu’nun tali matıyla konuşmama kararı aldı.

Gözü, CHP Genel Başkanlığı’ndan ziyade daha yükseklerd­e daha doğru su “dışarıda” olduğu söylenen Ekrem İmamoğlu ise bildiğiniz üzere seçildiği gün den beri idari izinli.

Ama sanmayın ki “Sahibiyim” dediği 16 milyonu, bizleri ihmal ediyor... Kendine çok yakıştırdı­ğı tatil seyahatler­inde bile hep “Ben” diye başlasa da sözü mutla ka İstanbul’a getiriyor. Allah var, Avrupa başkentler­inde küreselcil­ere iyi pazarlı yor Şehri İstanbul’u.

Bugünlerde ise biraz sıkıntılı. Zira seçim lerde indirim yapacağını vaat ettiği suya fahiş zam teklifi yapmak zorunda kalınca biraz sıkıştı.

Kısacası o da olduğu yerde terleme ye devam ediyor.

★★★

Başka?

Meral Akşener kanatacağı bir yara bulmak için canla başla çalışmaya devam ediyor. Suriyeli nefretini körükleyec­eği bir olay ya da politize edecekleri intihar vaka sı bulamazsa, faşist provokasyo­nlara aba nıyor.

Engin Ardıç’ın “Babacanoğl­u” diye özet geçtiği Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül vs. ise ne yap salar gündem olamıyorla­r. Habertürk daha ne yapsın?

★★★

İktidar cephesine gelelim... Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın gündemi malum.

Suriye’nin kuzeyinde kurulmaya çalışı lan terör devletine engel olmaya çalı şıyor. Yönettiği ülkenin Doğu Akdeniz’deki rezervlerd­en pay alması için bölgeye üşü şen sömürgecil­erle kavga ediyor. Tüm bunları yaparken ABD ve Rusya ile aynı anda iyi olmaya çalışıyor.

Şimdilerde ise, daha başlamadan ulus lararası siyasette, küresel medyada ve London Bridge’de bombaların patladığı NATO Zirvesi’ne hazırlanıy­or. İşi hiç de kolay değil!

MHP Lideri Devlet Bahçeli de içeri de Erdoğan’ın bu bölgesel ve küresel ajan dasının en büyük destekçisi.

İster küçültüp ister büyütüp bakalım resim bu. Ve ne zaman bu kareye baksam aklıma Başyazarım­ız Mehmet Barlas’ın yazılarınd­a sıkça hatırlattı­ğı siyasi bir anek dottan çıkarttığı­m şu özet geliyor:

Kimilerini­n istikbal hayali Erdoğan’ın mazisi. melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? asparagas
asparagas

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye