Sabah

HER ŞEY VAR

Dk. 7 Dk. 44 Dk. 63 Dk. 68 1-0 1-1 2-1 2-2

-

temposu, karşılıklı kaçan net pozisyonla­rı ve gerilimi ile nefes kesen bir aksiyon filmini anımsatan maçta F.Bahçe 2 puan kaybetti. 0aç .ruse’nin kafayla kaçırdığı net fırsatla başladı. Ardından F.Bahçe skor dezavantaj­ına düştü. Bu gol den sonra oyunu tamamen karşı alana yıktı lar. Ancak yerleşmiş kalabalık alan savunması karşısında set oyunu üretkenliğ­e dönüş müyordu. Baskı arttıkça doğal olarak takım savunması da tehdit altına giriyordu. F.Bahçe’nin öne çıkan çizgi halin deki defansının arkasına atılan toplar teh likeli oluyordu. Serdar Gürler kaçırması atmasından çok çok daha zor bir pozisyo nu değerlendi­remedi. Serdar Aziz’in kornerden güzel kafa golüyle de F.Bahçe soyunma odasına moralli gitti. İkin ci yarıda yine heyecan fırtınası vardı. Gözte pe bir penaltı kazandı. Penaltıyı Altay kurtardı dönen topta F.Bahçe gol attı ama haklı ola rak devreye VAR girdi. Vuruş öncesi Altay çiz giyi ciddi biçimde terk etmişti. Ondan sonra gerilim arttı. F.Bahçe’nin golü iptal edildi, penaltı gol oldu. Kısa süre sonra skora denge geldi. Benim daha önce yazdığım bir görü şüm vardı; “F.Bahçe 4 forvetle oynadığınd­a, orta sahanın ortası Emre-Gustavo ikilisi olursa, alışılmış riskli oyun anlayışınd­a çok sayıda gollük kale öne tehlikeler­i yaşar.” Bu görüşüm dün gece belgelendi. Ersun Yanal’ın en büyük hata sı takımın kimyasında planlamayı yapamı yor. Hakem Abdulkadir Bitigen’in genel de çaldığı düdükler çok başarılı olsa da çok ciddi hataları oldu. Penaltıyı göremedi, VAR İzmir’de 3 sezondur (1 M-2 B) kazanamaya­n Kanarya, son 5 maçta sadece 1 kez güldü

Sol kanattan ceza alanına giren Soner, Luiz Gustavo ile mücadelesi­nde yer kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen pozisyonun tekrarını izlemek için VAR’a gitti ve beyaz noktayı gösterdi. Alpaslan’ın kullandığı penaltıda Altay kalesini terk ederek, gole izin vermedi. verdi. Penaltıda Altay açık ihlal yaptı, ‘devam’ deyip başına iş aldı. Gassamo’yu 18’e girer ken düşüren Gustavo’nun çok daha önce den kızarması gerekirdi. Dün gecenin en başarılısı VAR’dı.

MA; 86’da Ozan’ın kafa vuruşunda top direkten döndü. Böylece bu sezon Süper Lig’de en fazla şutu direkten dönen takım 11 kez ile Fenerbahçe oldu.

 ??  ?? Penaltıyı kurtaran
Altay uzun bir pas attı, Kruse, Rodrigues’i gördü vuruşunda topu Moses tamamladı ve gol oldu. Ancak penaltı pozisyonun­da yeni kurallar gereği Altay’ın ayaklarını­n çizgide olmadığı tespit edildi ve gol iptal edildi.
FOTOĞRAFLA­R: MUSTAFA NACAR
Ma[ Kruse dün gece 11 pas hatası ile öne çıktı.
Penaltıyı kurtaran Altay uzun bir pas attı, Kruse, Rodrigues’i gördü vuruşunda topu Moses tamamladı ve gol oldu. Ancak penaltı pozisyonun­da yeni kurallar gereği Altay’ın ayaklarını­n çizgide olmadığı tespit edildi ve gol iptal edildi. FOTOĞRAFLA­R: MUSTAFA NACAR Ma[ Kruse dün gece 11 pas hatası ile öne çıktı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye