Sabah

Londra Zirvesi’nde küçük prens Andrew hizmet dışı bırakıldı

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

arın Londra’da yapılacak olan NATO Zirvesi dolayısıyl­a, üye ülkeler arasındaki ilişkiler tabii ki ilgili haber ve yorumların ağırlık noktala rını oluşturuyo­r. Özellikle ABD Başkanı Trump’ın Avrupalı NATO üyelerinin askeri harcamalar­ının azlığı konusundak­i tepkileri, Londra Zirvesi’nde yine günde me gelecektir.

Katılım listesi

Ancak şu nok tayı hiç unutmaya lım... NATO’lu siya setçilerin ve ev sahibi İngiltere’nin hane danının özel hayat ları da, siyasette ki dalgalanma­lar kadar ilgi çekiyor ve haberlere konu oluyor. Örneğin geçen hafta Kraliçe Elizabeth, NATO Zirvesi dolayısıyl­a yapılacak toplan tılara ve resmi yemeğe hanedanın hangi üyelerinin katılacağı­nı resmi bir yazı ile duyurdu.

Küçük prens yok...

Kraliçenin açıkladığı bu listede Kraliçe’nin küçük oğlu Prens Andrew’un adı yoktu. Çünkü küçük prensin adı Amerikalı müntehir seks organizatö­rü mil yarder Epstein’in reşit olmayan satılık kız larından biri ile birlikte haber olmuştu... Bu nedenle Prens Andrew bütün resmi görevlerin­den azledildi ve Saray dışına itildi.

Merkel’in sağlığı

Siyasal yaşamından çok sağlık duru mu sürekli gündeme gelen Alman Başbakanı Angela Merkel de, arada bir durup dururken titreme nöbetleri geçir mesi ve son olarak da konuşmak için kürsüye çıkarken yere kapaklanma­sı ile dikkati çekiyor. Başbakanlı­ğını son döne minde bulunan Merkel’e Londra’da özel bir özen gösterilec­eği kesin gibi...

Macron ve yaşlı eşi

Fransa Cumhurbaşk­anı Macron ise yine kendisinde­n çok yaşlı olan ve orta okulda hocasıyken aşık olup evlendiği Brigitte Macron ile dikkati çekecek... 1977 doğumlu Macron, bilindiği gibi 1953 doğumlu öğretmenin­e aşık olup evlen diğinde, bu hanım evliydi ve iki tane de çocuğu vardı.Özel hayatları değerlen diren yorumcular bir kadının kendisin den çok küçük bir erkekle beraber olma sını sürekli değerlendi­riyorlar. Bu arada Mitterand ya da Sarkozy gibi eski Fransız Cumhurbaşk­anları ise, Macron’a hiç ben zemeyen özel yaşamları ve birlikte olduk ları güzel kadınlarla anılıyorla­r.

Evet... Londra Zirvesi’nde bunlar da konuşulaca­ktır.

 ?? BAŞYAZI ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye