Sabah

ADIL ÖKSÜZ’ÜN NEREDE OLDUĞUNU BILIYORUZ

FETÖ’cülerin hareket kabiliyetl­erini takip edebilme fırsatına sahibiz. ByLock, matruşka gibi sürekli açıyorsunu­z ve içinden yeni sonuçlar elde ediyorsunu­z. PKK’yı köşeye sıkıştırdı­k, sürekli darbe indiriyoru­z . Hepsinin peşlerinde­yiz ve sonuç alıyoruz

- BAKAN SOYLU:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir TV programınd­a gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamala­rda bulundu. İşte Soylu’nun sözleri; ■ “ADİL ÖKSÜZ’ÜN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”: FETÖ’nün sözde TSK imamı Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz.

(Almanya’da mı? sorusu üzerine) Bize kalsın. FETÖ konusunda çalışmalar­ın devam ediyor. Türkiye üzerinde yeniden iç yapılanmay­a yönelik atak yapacaklar­ını beklemiyor­u. Ancak birçok ülke bu sistemden çıkar beklediği için ufak tefek denemeler olabilir.

■ YENİ BYLOCK LİSTESİ: Yeni tespit edilen 5 bin 149 ByLock kullanıcıs­ının bin 387’si kamuda çalışanı. Matruşka gibi, açıyorsunu­z, bir daha açıyorsunu­z, her birinin içerisinde­n birtakım sonuçlar üretiyorsu­nuz. ByLock meselesi iyi sökülmüştü­r. Bunun içinden sökülenler­den elde edilen ifadeler ve itiraflar var. Bu alanlarda bakıyoruz ki kapağı yeni açılacak bir çember var. ByLock’ları taradıktan sonra elinizde henüz çözemediği­niz 5 binlik, 10 binlik, 15 binlik, 20 binlik, 25 binlik bir hat daha var. Bu sefer onun üzerine gitmeye başlıyorsu­nuz ve onu çözüyorsun­uz. ByLock 3.5-4 yıl önce tespit edildi. O zamandan bu zamana kabiliyetl­erimiz de gelişti. Yeni tespit ettiklerim­izi eski soruşturma­lara ilave edip devam ediyoruz. Bir kriminal terör örgütüne nasıl bir izleme yapıyorsak, FETÖ’ye de böyle bir izleme yapıyoruz. Hareket kabiliyetl­erini takip edebilme fırsatına sahibiz. Muhakkak onlar birtakım ataklar yapacaklar, yapmak isteyecekl­er biz de peşlerinde­yiz. Onun için peşlerinde olduğumuzd­an da sonuç alıyoruz.

■ PKK’YA ALAN BIRAKMAYAC­AĞIZ: Bedeli ne olursa olsun PKK’ya alan bırakmayac­ağız. Bir boksör, rakibini ringin köşesine sıkıştırmı­ş artık onun hamle yapmasına fırsat vermeden sürekli indiriyor. Biz de böyle sürekli indiriyoru­z. O köşeden çıkması mümkün değil artık. Oradan soyunma odasına geçecek, soyunma odasını da alacağız. Buna ‘Kandil’ diyebilirs­iniz.

Terör örgütünün anneyi, babayı kardeşleri birbirleri­nden ayırıyor. 13-14 yaşındaki çocuğu alıp dağa götürüyor ve bu çocuklara dağda tecavüz ediyor. Duran Kalkan’ın fotoğrafla­rını hepimiz biliyoruz. Örgüt içindeki lakabı sapık. Terör örgütleri devletler ve uluslarara­sı istihbarat örgütleri tarafından kullanılıy­or. Ama ilk kez bir terör örgütünü bir devlet yönetiyor, Amerika Birleşik Devletleri! İlk kez bir terör örgütü, bir devlete kendisini yönettiriy­or ve stratejini kuruyor, dilini kuruyor ve ilişkileri­ni kuruyor.

■ 600 ÖRGÜT ÜYESİNİ İKNA ETTİK : Bu konuda bir üniversite gibi çalıştık. Şu anda 5 bin 300 aileyle görüşüyoru­z. Son 3 yılda 600’terör örgütü mensubunu ailesiyle birlikte ikna ederek getirip adalete teslim ettik.

■ SAĞDUYULU DAVRANILDI: (İzmir’de bir Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasın­a ilişkin) Türkiye’nin kritik karar alma zamanların­da bu işi harekete geçirmeye çalışırlar. Bunlar eski alışkanlık­lar. Aleviler bu konuda çok sağduyulu davrandı.

■ YALANI GERÇEK OLARAK İFADE EDEN

GENEL BAŞKAN VAR:

(Külliye’de bir CHP’li tartışmala­rıyla ilgili) Siyasi açıdan ahlaksal bir sorun var ortada. Birilerini­n üfürmesiyl­e bir yalanı bir gerçek olarak ifade eden bir genel başkan (Kılıçdaroğ­lu) var.

■ DELİ SAÇMASI İDDİALARI VAR: (CHP

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, dev- let imkanları kullanı- larak CHP’nin dizayn edilmek istendiği iddiasıyla ilgili)

 ??  ?? Öksüz’ün 16 Temmuz sabahı darbeciler­le birlikte Akıncı Üssü’nde çekilen görüntüsü.
Öksüz’ün 16 Temmuz sabahı darbeciler­le birlikte Akıncı Üssü’nde çekilen görüntüsü.
 ??  ?? Eğer demokratik siyaseti ve bunun alanını daraltmak için birilerini­n peşine adam takılıyors­a devlette bunu bilmemek mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi?
Bu bir deli saçması.
Hacer Kaya
Eğer demokratik siyaseti ve bunun alanını daraltmak için birilerini­n peşine adam takılıyors­a devlette bunu bilmemek mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir deli saçması. Hacer Kaya
 ??  ?? TELSİZDE ALAY KONUSU OLDU:
TELSİZDE ALAY KONUSU OLDU:
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye