Sabah

Konuşa konuşa...

-

ŞİMDİ bütün gözler Moskova’da, Lond ra’da, Berlin’de konu şacak olan insanların hangi konu larda anla şacakların­a dönük olarak beklemede...

İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar da koklaşa koklaşa anlaşırlar ya... Bu ebedi gerçeğin yansımalar­ını haya tın her aşamasında görüyoruz. Şimdi bütün gözler Moskova’da, Londra’da, Berlin’de konuşacak olan insanların hangi konularda anlaşacakl­arına dönük olarak beklemede...

Hanedan konuşuyor

Önce Londra’yı ele alalım. Kraliçe Elizabeth ve tahtın varisleri olan 3rEnV &KArlEV vE 3rEnV :illiAm, kraliyete küstüğünü açıklayan 3rEnV +Arry ile buluşup konuştular dün... Bu buluşma yı isteyen .rAlioE (li]ABEtK’di... Eğer Prens Harry ve eşi Meghan’ın şımarıklığ­ına karşı ne yapmak gerek tiği halka sorulsay dı, bu buluşma ve konuşma hiç ger çekleşmezd­i.

BAŞYAZI Hain gelin

Daha önce evlenip ayrılan, babası ile küs olan ve eşi Prens Harry’den de iki yaş büyük olan Meghan, zaten kitlelerin gözün de hanedana layık olmayan bir gelin di. Nitekim Kraliçe Elizabeth’in toru nu Prens Harry’ye olan düşkünlüğü­nü hiçe saymış ve hem eşini hem de çocu ğunu alarak yılbaşını Kanada’da geçir mişti. Şimdi bakalım Kraliçe Elizabeth mi yoksa aktris Meghan mı bu buluş madan kazançlı çıkacak? Yani Prens Harry, ait olduğu yere yani Hanedana dönmeyi kabul edecek mi?

Moskova’da konuşanlar

Moskova’daki konuşmalar­ın tarafları ise, gerçekten çok ilgi çekiciydil­er. Hem AVi JEnErAl +AItEr, hem de Libya’nın mEşru yönEtimini­n BAşBAkAnı, Moskova’da konuşuyorl­ardı. Bu konuş mayı gözlemci olarak izleyenler arasın da, Türkiye’den giden Dışişleri Bakanı ÇAvuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı AkAr da vardı. Bu konuşmalar­ın sonu cunda ateşkesin kaderi kadar, Libya’da kan dökülmesin­e son verebilece­k diğer hususlar da belli olacak. Tabii daha sonra gözler 19 Ocak’taki Berlin konuşmalar­ına dönecek... Eğer isteni len amaç gerçekleşi­rse, Berlin’de Libya kalıcı bir çözüme bağlanacak.

Hayvancıkl­ar

Koklaşa koklaşa anlaşan hayvanla rın durumları ise özellikle Avustralya’da hiç iyi değil. Yangınlar ve susuzluk, hayvanları­n koklaşmala­rına bile izin vermiyor. Milyonlarc­a hayvan yangın larda telef oldu.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
BAŞYAZI
MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye