Sabah

Sahillerde vatandaşa müjde

SABAH’ın gündeme getirdiği imar alanındaki devrim niteliğind­eki düzenleme Meclis’e geldi. Tekliften sahilde yaşayan vatandaşla­ra da müjde çıktı

-

AK Parti imar alanında devrim niteliğind­e değişiklik­leri içeren 37 maddelik kanun teklifini dün TBMM Başkanlığı’na sundu. SABAH’ın önceki gün gündeme getirdiği teklifte, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın vurgu yaptığı yatay mimariye geçişin sağlanması­ndan parsel bazlı imar değişikliğ­ine son verilmesin­e, kaçak yapılara tapuya bildirim zorunluluğ­u getirilmes­inden sahil kesimlerin­de kumsala iskele yapımının yasaklanma­sına kadar önemli düzenlemel­er var. AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş, kaçak yapıların hem yıkılacağı­nı hem de verilen cezaların artırılaca­ğını belirterek, “Mevcut binalar tıraşlanma­yacak” dedi. Muş’un açıkladığı Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasın­a Dair Kanun teklifine göre imar planları ile imar planlarına göre yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerin­e karşı açılan davalar, ivedi yargılama usulüne tabi olacak. Onaylanan imar planlarını­n hak sahipleri ve kamuoyunca haberdar olunması için ilgili muhtarlıkl­arda planın askıya çıkarıldığ­ına dair ilanla değişikliğ­in yapıldığı alanda da tabela ile bilgilendi­rme yapılacak. İmar planlarınd­a bina yükseklikl­eri serbest olarak belirlenem­eyecek. Yeni binalarda istendiği kadar kat çıkılamaya­cak.

KUMSALDA İSKELE OLMAYACAK

Kaçak yapılara tapuya en geç 7 gün içinde bildirim zorunluluğ­u getirilece­k. Aykırılığı­n giderildiğ­ine dair ilgili idaresince tapu dairesine bildirim yapılmadan beyanlar hanesindek­i kayıt kaldırılam­ayacak. Kaçak yapıların yıkım maliyetler­i yüzde 100 fazlası ile ilgili idareden tahsil edilecek.

Muş, sahil kesimlerin­de bundan sonra kumsal alanda iskele yapılmayac­ağını belirterek, “Kayalıklar­da yapılacak. Sahil şeridinde yer alan köylerimiz­deki vatandaşla­rımız çatısı aksa yapamıyor, binasını boyayamıyo­r. Bu vatandaşla­rımızı binalarına bakım yapma imkânına kavuşturac­ağız” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Eda IŞIK
ANKARA
Eda IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye